Twee van drie verdachten van gewelddadige straatroof Musselkanaal langer vast

Een vuurwapen
Een vuurwapen © FPS/Jos Schuurman
Twee van de drie mannen die ervan worden verdacht dat ze afgelopen dinsdag in Musselkanaal een 80-jarige man onder bedreiging van een vuurwapen van zijn telefoon beroofden, blijven langer vastzitten. Dat maakte het Openbaar Ministerie (OM) vrijdag bekend.
Een 20-jarige man uit Musselkanaal werd vrijdag, onder voorwaarden, op vrije voeten gesteld. Wel blijft ook hij voor het OM verdachte van de gewelddadige straatroof.

Bedreigd met vuurwapen

De drie hebben dinsdag 1 november in Musselkanaal een 80-jarige man bedreigd met een vuurwapen en hem van zijn telefoon beroofd.
De verdachten zijn de dag erna aangehouden. Het gaat om twee Veendammers van 20 en 24 jaar en om een 20-jarige inwoner van Musselkanaal. Het trio wordt vandaag (vrijdag) voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Park Dierenweide

De bejaarde man wandelde op 1 november rond 14.15 uur in park Dierenweide bij de Vincent van Goghlaan. Daar passeerde hij drie mannen op een bankje. Een van hen richtte een mogelijk vuurwapen op het hoofd van het slachtoffer. Een andere man hield de 80-jarige stevig om zijn nek vast. Het slachtoffer moest zijn telefoon afstaan.

Meer op hun kerfstok

Mogelijk zijn de drie verdachten ook betrokken bij twee andere misdrijven. Op zondagavond 30 oktober is een 64-jarige vrouw uit Musselkanaal met geweld beroofd in de hal van een woonzorgcentrum aan de Willem Diemerstraat in haar woonplaats. Zij is ook overvallen door drie mannen en bedreigd met een mogelijk vuurwapen. De vrouw moest eveneens haar telefoon afstaan.
Op maandagavond 31 oktober rond 18.20 uur vond er een diefstal plaats in een cafetaria aan de Technicumstraat. Drie verdachten braken een gokautomaat open. Hier werd een geldbedrag buitgemaakt.
De recherche onderzoekt de zaken en is op zoek naar getuigen en camerabeelden.