Dierentuin Wildlands heeft er drie witte neushoorns bij

De drie witte neushoorns
De drie witte neushoorns © Wildlands
Drie jonge witte neushoornmannen zijn gisteren verhuisd van de dierenparken Burgers' Zoo in Arnhem en het Belgische Pairi Daiza naar Wildands in Emmen. Met de komst van de neushoorns wil de Emmer dierentuin een bijdrage leveren aan het voortbestaan van de bedreigde diersoort.
De dieren zijn ruim 3 jaar of net iets jonger. 'Zij hebben direct kennis met elkaar gemaakt in de stal van het dierenpark. Dit verliep rustig en met veel interesse in elkaar', zo laat Wildlands aan RTV Drenthe weten.

Bedreigde diersoort

In de Drentse dierentuin is ruimte gemaakt voor de witte neushoorns door twee volwassen neushoorns te plaatsen in Safaripark Beekse Bergen. Dat bekent dat in Wildlands voorlopig geen neushoorns meer worden geboren.
De jonge mannen zijn nog te jong om te dekken
Wildlands
'De jonge mannen zijn nog te jong om te dekken. Zijn ze geslachtsrijp, dan gaan ze mogelijk weer weg naar andere parken waar ze wel voor nageslacht kunnen zorgen. Is dat het geval, dan kunnen weer andere jonge mannen naar Wildlands verhuizen.'

Duizend kilo en speels

De jonge witte neushoornmannen wegen ongeveer duizend kilo, zijn speels en kunnen het doorgaans goed met elkaar vinden. De diersoort wordt momenteel bedreigd; zo leven in Afrika nog 16.000 neushoorns in de nationale parken. Naar schatting worden jaarlijks duizend duizend dieren afgemaakt door stropers. Zij hebben het vooral gericht op de hoorns, die gemalen als medicijn worden verhandeld.
Binnen de Europese Vereniging van Dierentuinen (EAZA) zijn in totaal 82 dierenparken die witte neushoorns houden. Wildlands is een van die parken.