Hennepkwekerijen opgerold in Kiel-Windeweer en Wildervank, één aanhouding

De kwekerij in Kiel-Windeweer
De kwekerij in Kiel-Windeweer © ProNews
De politie heeft de afgelopen dagen drie hennepkwekerijen met honderden wietplanten opgerold. Dat gebeurde aan de Dorpsstraat in Kiel-Windeweer en aan de Wildervanksterdallen in Wildervank. Er is tot nu toe één verdachte aangehouden.
De wietplantage in Kiel-Windeweer werd ontdekt nadat meerdere huishoudens in de Dorpsstraat donderdag klaagden over stroomuitval. Netbeheerder Enexis deed daarop onderzoek en ontdekte dat vanuit een stroomverdelingskast elektriciteit werd afgetapt. De kabel leidde naar een loods bij een woning.

Tweede plantage in voorbereiding

In die loods werd een wietplantage met zo'n negenhonderd planten aangetroffen. Daarnaast werd een tweede hennepkwekerij gevonden, maar die was nog niet in bedrijf. De politie heeft de plantages opgerold en alle spullen in beslag genomen.
Er zijn nog geen verdachten aangehouden. Agenten hebben sporenonderzoek gedaan en buurtonderzoek verricht. De politie is nog op zoek naar getuigen die de afgelopen tijd iets verdachts rond de woning en loods hebben gezien of gehoord, of mensen die camerabeelden hebben gemaakt.

Gevaarlijk voor de buurt

'We zijn blij dat we deze plantage hebben kunnen ontmantelen en hebben kunnen voorkomen dat de tweede kwekerij in bedrijf is genomen. Het illegaal aftappen van stroom kan leiden tot gevaarlijke situaties voor de omgeving en daar was hier gelet op de stroomuitval sprake van', zegt een politiewoordvoerder.

Eén aanhouding bij oprollen kwekerij Wildervank

Op dit moment wordt bovendien een hennepkwekerij geruimd aan de Wildervanksterdallen in Wildervank. De politie is nog bezig met tellen, maar volgens een woordvoerder zijn er in elk geval 'enkele honderden' planten aangetroffen. Er is een verdachte aangehouden.
De politie zegt vooralsnog niet uit te gaan van een verband tussen de wietplantages in Wildervank en Kiel-Windeweer.