'Snel opheldering over nieuwe locatie Lucas'

GRONINGEN - Provinciale Staten willen snel duidelijkheid over de nieuwe locatie voor het Winschoter ziekenhuis.
De directie van de Ommelander Ziekenhuis Groep en het dagelijks Provinciebestuur ruziën al maanden over de plek voor het nieuwe hospitaal. De ziekenhuisdirectie wil verhuizen naar een plek langs de A-7. De voorkeur gaat uit naar een plek bij het Van der Valk hotel in Zuidbroek. Het Lucas kan daar samen met hotel van der Valk een nieuwe zorgformule ontwikkelen. De tweede keus is een plek langs de A-7 bij de afslag Scheemda-Delfzijl.
Maar het Provinciebestuur verbiedt dat omdat het volgens de regels van het provinciaal omgevingsplan niet mag. Alle statenleden hebben vorige week een brandbrief gehad van ziekenhuisdirecteur Jan Cooijmans.
Om de financiering rond te krijgen en omdat de operatiekamers over vijf jaar niet meer gebruikt mogen worden moet er snel groen licht komen voor nieuwbouw. Maar na maanden overleg zijn het Provinciebestuur en de ziekenhuistopman het nog steeds niet eens.
B en W van Oldambt willlen het Lucasziekenhuis, met alle arbeidsplaatsen binnen de gemeente houden en pleiten voor een verhuizing naar Scheemda West. Zij denken dat een verhuizing naar Zuidbroek grote gevolgen zal hebben.
Het nieuwe Lucas ziekenhuis komt dus zeer waarschijnlijk in Zuidbroek of Scheemda West, alle andere locaties vallen vrijwel zeker af. Op 19 januari komt er meer duidelijkheid; dan zal ziekenhuisdirecteur Cooijmans proberen zijn gelijk te halen tijdens een debat met Provinciale Staten.