Spelersgroep FC Groningen boycot RTV Noord

De Euroborg
De Euroborg © RTV Noord
Spelers en technische staf van FC Groningen staan RTV Noord tot nader order niet meer te woord.
Aanleiding is een artikel over de vechthond van Paulos Abraham. De selectie vindt dat RTV Noord met de berichtgeving te ver gaat. Daarom hebben spelersgroep en technische staf besloten journalisten van de omroep niet meer te woord te staan.

Geen interviews

Dat betekent dat RTV Noord komende zondag na de uitwedstrijd tegen FC Utrecht geen interviews kan doen met spelers of staf. De wedstrijd zelf is wel gewoon te volgen via de kanalen van RTV Noord.
Chef Radio Remy van Mannekes van RTV Noord betreurt het besluit van spelersgroep en trainer, maar staat achter de publicatie. 'Onze verslaggever heeft zijn journalistieke werk gedaan, als het geen speler van de FC was geweest hadden we dit ook gebracht. We noemen zijn naam omdat het gaat om een bekende Groninger en spelers van FC Groningen nu eenmaal een voorbeeldfunctie hebben.'

Onduidelijk hoe lang boycot duurt

Van Mannekes hoopt dat de verhoudingen op korte termijn weer normaliseren: 'We zenden de wedstrijden van FC Groningen wekelijks uit op Radio Noord, Dag TV en online en reacties na de wedstrijden horen er uit journalistiek oogpunt bij. We willen ons publiek immers zo goed mogelijk informeren en ten dienst zijn.' Het is onduidelijk hoe lang de boycot duurt.