112-nieuws zaterdag 5 november: Politie zoekt pinpasfraudeurs • Roemeen raakt rijbewijs kwijt • Woningbrand in Stad

De verdachten van de pinpasfraude
De verdachten van de pinpasfraude © Politie
In dit liveblog houden we je deze zaterdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Groningen. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
In dit blog lees je de nieuwste update bovenaan.

22.50: Politie vordert rijbewijs in van dronken Roemeen

De politie heeft zaterdagavond het rijbewijs ingevorderd van een dronken Roemeense bestuurder. De 48-jarige man werd door iemand slingerend gezien op de Eemshavenweg. Daarop werd hij op de Friesestraatweg staande gehouden.
Daar bleek hij na een blaastest 1,7 promille alcohol in zijn bloed te hebben. 'Zijn rijbewijs is ingevorderd', aldus wijkagent Siard Heidanus op Twitter.

16.45: Politie zoekt duo dat in Stad pinde met gestolen pinpas

De politie is op zoek naar een man en een vrouw die op 14 augustus van dit jaar een 'flink geldbedrag' buitmaakten. Dat deden ze onder meer door met een gestolen pinpas te pinnen bij een elektronicawinkel aan de Roskildeweg in de stad Groningen. Ook maakten ze een geldbedrag buit door een babbeltruc.
Het slachtoffer werd opgebeld door een zogenaamde bankmedewerker, die zei dat de vrouw op dat moment werd gehackt. Vervolgens werd ze gevraagd om haar pinpas samen met geld dat ze onlangs zelf nog had gepind af te geven aan een koerier.
Het duo deed vervolgens een flinke aankoop bij de elektronicazaak in Stad. Wie de twee verdachten herkent, wordt verzocht de politie te bellen.

15.10: Woningbrand in Stad is onder controle

De woningbrand aan het Schuitendiep in het centrum van Groningen is onder controle. Volgens de brandweer is er niemand gewond geraakt bij de brand. Wel liep de woning veel schade op. De brandweer voert in de omliggende panden nog een controle uit op de mogelijke aanwezigheid van koolmonoxide.
Hulpdiensten aan het Schuitendiep in Stad
Hulpdiensten aan het Schuitendiep in Stad © Venema Media

14.30: Woningbrand in Groningen

Aan het Schuitendiep in de stad Groningen woedt een woningbrand. De brandweer is met twee bluswagens en een hoogwerker uitgerukt. Er komt veel rook vrij, waarschuwt de brandweer. Het is nog niet duidelijk of er mensen in de brandende woning aanwezig zijn.

11.40: Steekvlam uit stopcontact bij bedrijf in Stadskanaal

Bij een bedrijf aan de Tinnegieter in Stadskanaal kwam een steekvlam uit een stopcontact. De eigenaar schakelde de stroom uit in het pand en belde de brandweer. Die heeft nog een controle gedaan, maar hoefde niet in actie te komen. 'De eigenaar heeft heel adequaat gehandeld. We hebben het advies gegeven een installateur te bellen', zegt een brandweerwoordvoerder.
Brandweer aan de Tinnegieter in Stadskanaal
Brandweer aan de Tinnegieter in Stadskanaal © 112Groningen