Donar gaat interlandbreak in met klinkende zege op Apollo

Vernon Taylor in actie op archiefbeeld
Vernon Taylor in actie op archiefbeeld © JK Beeld
De basketballers van Donar hebben de laatste wedstrijd voor de interlandbreak ruim gewonnen van Apollo. In Amsterdam werd het 58-87 tegen de nummer laatst van de ranglijst.
Voor de Groningers was het in de Apollohal zaak om zich te revancheren voor de dramatische nederlaag in de Europe Cup van afgelopen woensdag. In het eerste kwart had Donar, zonder de geblesseerde Willem Brandwijk (pols), nog moeite om los te komen van Apollo (19-23). Daarna liep de ploeg van coach Andrej Stimac uit naar een comfortabele voorsprong van vijftien punten bij rust: 31-46.
In het derde bedrijf werd de voorsprong verdubbeld: 41-71. Ook in het laatste kwart hadden de Groningers weinig te vrezen van de Amsterdammers, die nog geen duel hebben gewonnen in de competitie.

Oranje met Groningse inbreng

Vanaf zaterdag heeft Donar een tijdje rust, vanwege een interlandperiode. De Nederlandse basketballers spelen op vrijdag 11 november vanaf 19.00 uur in Almere tegen Oekraïne. Op maandag 14 november spelen de Orange Lions vanaf 20.30 uur uit tegen Spanje. Nederland is zo goed als uitgeschakeld in de kwalificatie voor de FIBA World Cup 2023.
Donar-spelers Willem Brandwijk, Sander Hollanders en Olaf Schaftenaar zijn door interim-bondscoach Radenko Varagic opgeroepen voor de komende twee WK-kwalificatieduels. Ook de Groningers Maarten Bouwknecht en Jordy Kuiper zitten bij de selectie. Voor die laatste is het zelfs de eerste keer dat hij er bij zit.
Programma Donar
Vanaf 17 november speelt Donar eerst vijf keer buitenshuis, tegen achtereenvolgens ZZ Leiden, Heroes Den Bosch, New Basket Brindisi (Ita), Yoast United en BC Budivelnyk (Oek). Op dinsdag 6 december speelt Donar weer in eigen huis. Dan is ZZ Leiden te gast in MartiniPlaza.