Lycurgus pakt in Huizen opnieuw volle winst

Het team van Lycurgus
Het team van Lycurgus © JK Beeld
De volleyballers van Samen Lycurgus hebben opnieuw goede zaken gedaan in de competitie. De Groningers wonnen in en tegen Huizen in drie sets.
De ploeg van coach Arjan Taaij kende een zwaar begin van de competitie. De eerste vijf wedstrijden waren vijfsetters. Afgelopen woensdag werd er voor het eerst in drie sets gewonnen, tegen het Nijmeegse VoCASA.
Libero Jeffrey Klok stond nog aan de kant met een enkelblessure. Hij werd zaterdag opnieuw vervangen door Jaron Spiegelaar. Lycurgus begon verder met Tieme de Jong, Jacob Kern, Ryan Coenen, Maarten Bartels, Luuk Hofhuis en Niels de Vries aan de wedstrijd.

Duidelijk verschil

In sporthal De Wolfskamer in het Noord-Hollandse Huizen moest Lycurgus even op gang komen. Nadat de Groningers met 7-4 achter hadden gestaan, werd de eerste set uiteindelijk overtuigend gewonnen: 18-25.
In het tweede bedrijf zaten beide ploegen lange tijd dicht bij elkaar, maar bij de big points liep Lycurgus toch uit naar een 21-25 setwinst. Ook de derde set ging overtuigend naar Lycurgus: 20-25.

Stand

Lycurgus heeft nu dertien punten uit zeven duels en staat daarmee in de subtop van de eredivisie. Draisma Dynamo uit Apeldoorn is koploper met twintig punten.
Programma
Komende week speelt Lycurgus twee wedstrijden. Woensdagavond spelen de Groningers om 20.00 uur in Slovenië tegen Calcit Kamnik. Dat is het eerste duel in de zestiende finale van de Europese CEV Cup.
Volgende week zaterdag speelt de ploeg van coach Arjan Taaij in eigen huis voor de competitie tegen Talentteam Papendal.