FC Groningen stuurt Paulos Abraham vervroegd op vakantie na bedreigingen

Paulos Abraham in duel tegen Sparta
Paulos Abraham in duel tegen Sparta © Orange Pictures
Paulos Abraham komt dit jaar niet meer in actie voor FC Groningen. De club heeft hiertoe besloten nadat z'n Zweedse speler vrijdag 'ernstige bedreigingen' heeft ontvangen.
Die bedreigingen zijn volgens FC Groningen van dien aard dat de 'persoonlijke situatie rond Abraham dusdanig onveilig is' dat de club heeft besloten hem vroegtijdig op vakantie te sturen. Over de aard van de bedreigingen, die de speler al langer ontving maar die vrijdag ernstiger vormen aannamen, doet de club geen mededelingen.
'FC Groningen is al op zoek naar andere huisvesting', aldus de club op z'n eigen website. 'Abraham komt in de eerste helft van dit seizoen niet meer in actie voor FC Groningen.' Die eerste helft van het seizoen duurt nog twee wedstrijden.

American stafford

De beslissing van de club volgt op een bericht dat RTV Noord afgelopen week naar buiten bracht. Daaruit kwam naar voren dat bewoners van de Tasmantoren in Groningen, waar Abraham woont, doodsbenauwd zijn voor de american stafford van de twintigjarige aanvaller. De hond beet drie weken geleden de chihuahua dood van een van de bewoners.
De spelersgroep van FC Groningen besloot de omroep daarop te boycotten.