112-nieuws zondag 6 november: Schoorsteenbrand in Wildervank • Scooterrijder gewond • Ravage in Haren

De brandweer in Wildervank
De brandweer in Wildervank © Dennie Gaasendam
In dit liveblog houden we je deze zondag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Groningen. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
In dit blog lees je de nieuwste update bovenaan.

19.00: Scooterrijder gewond na aanrijding met automobilist in Stad

Een scooterrijder raakte zondagavond gewond bij een verkeersongeval op de Pleiadenlaan in Groningen, toen hij achterop een automobilist botste. Het slachtoffer werd met onbekende verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis.
Hulpdiensten ontfermen zich over de scooterrijder
Hulpdiensten ontfermen zich over de scooterrijder © Venema Media

17.35: Woning in Wildervank vol rook door schoorsteenbrand

De brandweer van Veendam moest zondag aan de einde van de middag uitrukken voor een schoorsteenbrand aan de Nijverheidsstraat in Wildervank. Bij aankomst stond de woning vol rook.
De bewoners konden zichzelf tijdig in veiligheid stellen. De brandweer heeft in de woning meteen een controle uitgevoerd en de houtkachel leeggehaald.

08.00: Spoor van brokstukken op Harense Meerweg

Een automobilist is met zijn wagen van de weg geraakt aan de Meerweg bij Haren. De auto raakte onder meer een lantaarnpaal en kwam tientallen meters verderop tot stilstand. De schade aan de auto is fors, brokstukken liggen verspreid over de weg. Ook ligt er een oliespoor op de weg. Hulpdiensten zijn aanwezig.
Brokstukken op de Meerweg bij Haren
Brokstukken op de Meerweg bij Haren © Persbureau Meter

03.40: Auto te water in Veendam

Een auto is door een kademuur gereden en in het water langs de Molenstreek in Veendam beland. Toen de hulpdiensten arriveerden, werd er niemand aangetroffen bij de wagen. Duikers van de brandweer hebben geholpen om de auto weer op de kant te krijgen.
Duikers van de brandweer bij de auto te water in Veendam
Duikers van de brandweer bij de auto te water in Veendam © Michael Huising/112Groningen