FC Groningen gaat in slotfase de boot in tegen FC Utrecht

Ricardo Pepi in duel met Sean Klaiber
Ricardo Pepi in duel met Sean Klaiber © Orange Pictures
FC Groningen heeft zondagmiddag verloren op bezoek bij FC Utrecht. Na een sterke eerste helft, moesten de Groningers in het tweede bedrijf het spel over laten aan de thuisploeg en viel het doek in de slotfase na een treffer van Sander van der Streek: 2-1.
FC Groningen kwam goed uit de startblokken en kreeg via spits Ricardo Pepi kansen op de openingstreffer. Ook de Domstedelingen zochten regelmatig de aanval, wat zorgde voor een vermakelijke openingsfase.
De Groningers leken in de 3-5-2 formatie meer ruimte te krijgen aan de flanken, en konden zo makkelijker de aanval vinden dan afgelopen week tegen FC Emmen.

Utrecht krijgt grootste kansen

Het was de thuisploeg die de grootste mogelijkheden kreeg. De Griekse spits Anastasios Douvikas werd regelmatig in stelling gebracht, maar wist FC Groningen-doelman Peter Leeuwenburgh niet te omzeilen.
Niet alleen Douvikas stichtte gevaar. Leeuwenburgh redde knap op een harde schuiver van Utrecht-middenvelder Taylor Booth. De lange sluitpost lag gauw in de hoek om het schot te keren.

Pepi en Krüger

Florian Krüger tekende op een belangrijk moment voor zijn eerste doelpunt in het shirt van FC Groningen. Vlak voor rust zochten de bezoekers het Utrechtse doel op.
Via Laros Duarte en Neraysho Kasanwirjo kreeg Pepi de bal voor zijn voeten. De Amerikaan zag zijn collega Krüger vrij staan en gaf de Duitser de mogelijkheid om voor open doel raak te schieten: 0-1. Door de treffer kon de Trots van het Noorden met een voorsprong de kleedkamer opzoeken.

Utrechts gevaar

FC Utrecht kwam fel uit de kleedkamer. Daishawn Redan, oud spits van FC Groningen, werd diep gestuurd en kreeg in het strafschopgebied een duwtje van Isak Määttä. Arbiter Edwin van de Graaf zag er echter niets in en wuifde de protesten van de thuisploeg weg.
De Domstedelingen zochten veelvuldig de aanval en drongen de bezoekers terug tot de eigen helft.

Booth doet Groningen pijn

De Amerikaanse middenvelder sneed halverwege de tweede helft als een warm mes door de boter en passeerde de Groningse defensie met licht voetenwerk. Oog in oog met Leeuwenburgh faalde hij niet: 1-1.

Kansenregen in Galgenwaard

FC Utrecht zette hoog druk en dwong FC Groningen ertoe om voor een punt te spelen. Invaller Bas Dost en doelpuntenmaker Booth teisterden de Groningse achterhoede. Laatstgenoemde kreeg een uitgelezen mogelijkheid om zijn ploeg op voorsprong te schieten, maar schoot hard tegen het lijf van doelman Leeuwenburgh.
In de slotfase regende het kansen in stadion Galgenwaard. Amin Younes en Dost werden veelvuldig in stelling gebracht, maar troffen geen doel.

Doek valt

In de slotfase ging het mis voor FC Groningen. Invaller Amin Younes passeerde Kasanwirjo met gemak en vond teamgenoot Sander van de Streek met een prachtige voorzet. De middenvelder kon de bal binnen glijden en liet zo het doek vallen voor de Groningers: 2-1.
De Groningers zochten nog naar de gelijkmaker in de blessuretijd, maar stonden na het laatste fluitsignaal met lege handen: 2-1. Door de nederlaag blijven de mannen in groenwit hangen in de onderste regionen. Het gat naar plek zestien, FC Emmen, bedraagt slechts twee punten.