THOS pakt punt met tien man tegen aartsrivaal BNC

Spelbeeld uit de wedstrijd THOS-BNC
Spelbeeld uit de wedstrijd THOS-BNC © Henk Elderman/RTV Noord
In de rust van THOS-BNC gaf niemand nog een cent voor de kansen van de thuisclub. Het stond na 45 minuten spelen in Beerta 2-0 voor BNC. Bovendien was THOS-verdediger Jamie Stubbe uit het veld gestuurd.
Maar wonderen bestaan. In de tweede helft bleven de Beertsters strijden voor elke meter. Het ontbrak BNC aan vernuft om met een man meer de aartsrivaal ontzettend veel pijn te doen.

Veel balbezit

De ploeg uit Finsterwolde had veel balbezit, maar de kansen benutten was te veel gevraagd. THOS-keeper Julan Smeins zag veel ballen naast en over gaan en greep af en toe zelf in bij een gevaarlijke voorzet.
BNC was op voorsprong gekomen door goals van Justin Jacobs en Pepijn Kroeze en leek op weg om de koppositie in de vierde klasse C te behouden. Maar het elftal rekende zich te vroeg rijk.

Gelijkspel voelde als een overwinning

De aansluitingstreffer van THOS-aanvoerder Nick de Haan veranderde het spelbeeld volkomen. Youri Bakker liet de aanhang van de thuisclub in de slotfase juichen door een vrije trap vanaf 25 meter in de kruising te krullen. Het gelijkspel voelde in de Beerta als een overwinning.
Youri Bakker krult de bal in de bovenhoek
Zo'n vrije bal op het einde. Beter dan dit wordt het gewoon niet
Youri Bakker
'Ik moet het nog wel eerst laten bezinken. Zo'n vrije bal op het einde. Beter dan dit wordt het gewoon niet', zei Bakker nadat hij het eerste flesje bier kreeg aangereikt. 'In de eerste helft dacht ik dat we met 5 of 6-0 zouden verliezen. Dat we de 2-2 er op karakter toch nog uittrekken, daar heb ik geen woorden voor. En dan ook nog tegen BNC. Dat maakt het wel specialer.'

Boer met kiespijn

In het BNC-kamp werd er vanzelfsprekend getreurd. Met de handen in de zij liepen de spelers van het veld. Als een boer met kiespijn stond trainer Jaap Sikkema in de deur van de kleedkamer. Datzelfde was het geval bij doelpuntmaker Justin Jacobs.
'Ik heb in de rust gezegd dat we niet gemakzuchtig moesten worden met de 2-0 voorsprong. Maar in de tweede helft voetbalden zij goed met tien man. De helft denkt dan dat de overwinning al in de tas is. Dit komt hard aan in Finsterwolde als je in de laatste minuut de 2-2 om de oren krijgt', treurde de aanvaller.