Lopend Vuur: Een algeheel vuurwerkverbod gaat te ver

Vuurwerk in Stad
Vuurwerk in Stad © FPS/Jos Schuurman
Nog een kleine twee maanden tot aan de jaarwisseling, maar de discussie over vuurwerk is alweer in volle gang. Twaalf gemeenten in ons land hebben voor de komende jaarwisseling een algeheel vuurwerkverbod afgekondigd. Dat blijkt uit een inventarisatie van de NOS.
De twaalf vinden de overlast, materiële schade, letsel en milieuvervuiling onevenredig groot. In die gemeenten is alleen het zogeheten fop- en schertsvuurwerk (sterretjes en knalerwten) toegestaan. Het gaat om Amsterdam, Rotterdam, Haarlem, Schiedam, Apeldoorn, Nijmegen, Bloemendaal, Heemstede, Heumen, Soest, Mook en Middelaar en de Utrechtse Heuvelrug. Nog eens tien gemeenten willen in de komende jaren een algeheel vuurwerkverbod afkondigen.
De afgelopen twee jaar mocht er door corona ook al geen vuurwerk afgestoken worden, hoewel het nergens rond de jaarwisseling stil is geweest.
Hoe sta jij in deze discussie?

Praat mee

Geef je mening over ons Lopend Vuur. Dat kan via de facebookpagina van Radio Noord.

Winterbanden

'Winterbanden vind ik niet nodig', was onze stelling afgelopen vrijdag. 5829 mensen hebben deze beantwoord. De meerderheid (61 procent) is het hiermee eens.