Vanaf maandag minder sprinters tussen Groningen en Assen in de spits

Een sprinter op station Europapark
Een sprinter op station Europapark © Geert Jan Darwinkel/RTV Noord
De aangekondigde dienstregeling van NS is maandag ingegaan. Dit houdt in dat er onder andere tussen Groningen en Assen minder sprinters rijden in de spits.
De reden hiervoor is personeelsgebrek bij vervoerder NS. Het gaat om de spitstrein die alleen op werkdagen tussen 6:00 en 9:00 en tussen 15:00 en 18:30 rijdt.
Deze beslissing nemen we echt niet makkelijk, maar we zijn hier helaas toe genoodzaakt
Woordvoerder van de NS

Sprinter keert niet terug

'Het laatste wat we willen, is minder treinen laten rijden', schrijft de NS op haar website. Maar de vervoerder voelt zich toch genoodzaakt tot de aangepaste dienstregeling, omdat 'reizigers vaak te maken krijgen met uitvallende treinen'. Het betekent dat er in de spits minder sprinters rijden tussen Groningen en Assen.
De spitstrein komt ook niet terug in de nieuwe dienstverlening. 'Met deze maatregel willen we duidelijkheid scheppen voor onze reizigers', zei een woordvoerder van NS. 'Deze beslissing nemen we echt niet makkelijk, maar we zijn hier helaas toe genoodzaakt.'
Ook elders in het land rijden vanaf maandag minder treinen. De aanpassing is de 'volgende stap' richting de nieuwe dienstregeling, die op 11 december ingaat.