Stad-Groninger wereldkampioen dammen Roel Boomstra houdt het dambord voor gezien

Roel Boomstra in actie tegen rivaal Alexander Schwarzmann
Roel Boomstra in actie tegen rivaal Alexander Schwarzmann © RTV Noord
De stad-Groninger wereldkampioen dammen Roel Boomstra stopt als professioneel dammer. De meervoudig wereldkampioen heeft dat in een verklaring laten weten.
Boomstra zegt het komende jaar de overstap te maken naar een maatschappelijke carrière bij de Dienst Uitvoering Onderwijs in Stad. Boomstra veroverde in januari voor de derde keer de wereldtitel.

Jongensdromen

'Het heeft voor mij altijd als een voorrecht gevoeld om van mijn grootste passie mijn beroep te hebben kunnen maken', licht Boomstra toe.
'Toch heb ik, na ruim vijftien jaar in de top, besloten om mijn professionele carrière aan het eind van dit jaar te beëindigen. Ik ben er trots op hoe deze loopbaan mij heeft gevormd als persoon en ik kijk met veel genoegen terug op de behaalde successen, waarbij ik vrijwel al mijn jongensdromen waar heb kunnen maken.'
'Ik heb vrijwel al mijn jeugddromen waar kunnen maken'

Damclub Stadskanaal

Roel Boomstra begon met dammen toen hij acht jaar oud was in zijn toenmalige woonplaats Baarn. Hij begon als clubdammer op de clubavonden van DamVereniging Soest Baarn, vervolgens bij Damclub Stadskanaal en speelde daarna in de Nederlandse damcompetitie voor Damgenootschap Het Noorden in het seizoen 2005/06 en vanaf het seizoen 2006/07 voor Hijken DTC.

Wereldkampioen

Boomstra werd in 2012 en 2015 Nederlands kampioen, in 2014 Europees kampioen en in 2016, 2018/19 en 2022 wereldkampioen.