Midden-Groningen komt opnieuw uit bij architectenbureau De Zwarte Hond voor nieuw gebouw

Het huidige pand van BWRI in Sappemeer, dat op termijn gesloopt zal worden
Het huidige pand van BWRI in Sappemeer, dat op termijn gesloopt zal worden © Jeroen Willems/RTV Noord
De gemeente Midden-Groningen gaat opnieuw in zee met architect Henk Stadens van bureau De Zwarte Hond. Na de prijswinnende ontwerpen van het Huis van Cultuur en Bestuur en Kindcentrum De Zuiderkroon in Hoogezand gaat Stadens een ontwerp maken voor het nieuwe onderkomen van het Bedrijf voor Werk, Intergratie en Inkomen (BWRI) in Sappemeer.
BWRI is het onderdeel van de gemeente dat zich bezighoudt met werk, re-integratie en uitkeringen. De vijfhonderd mensen die er werken zitten nu nog verspreid over drie locaties. Die gebouwen zijn sterk verouderd en voldoen op een aantal punten niet meer aan de arbonormen.

Trots

'Het idee is om een gebouw te maken waar je elkaar heel gemakkelijk kan zien en tegenkomen. En doordat je dat allemaal goed kan zien, ben je hopelijk ook trots om onderdeel te zijn van zo'n plek in Hoogezand-Sappemeer', zegt architect Henk Stadens.
De contracten voor de samenwerking worden getekend (architect Henk Stadens, tweede van links)
De contracten voor de samenwerking worden getekend (architect Henk Stadens, tweede van links) © Jeroen Willems/RTV Noord

Direct contact

Architectenbureau De Zwarte Hond uit Groningen heeft de ontwerpklus via een aanbestedingsprocedure verkregen. Stadens is erg blij met de klus.
'De gemeente Midden-Groningen is een ontzettend fijne opdrachtgever waar we graag mee samenwerken. Alle bestuurslagen zijn voor ons heel benaderbaar. Er is een heel direct contact, maar anderzijds laten ze vakmensen ook hun werk doen. Dat werkt heel prettig', zegt Stadens.

15 miljoen euro

De gemeenteraad heeft ruim vijftien miljoen uitgetrokken voor het nieuwe pand van BWRI. Het gebouw komt op de plek van het huidige gebouw aan de Molenraai in Sappemeer, dat op termijn wordt gesloopt. In de loop van volgend jaar zal het personeel verhuizen naar een andere locatie. Het nieuwe gebouw is naar verwachting in 2025 klaar.