42 dagen cel voor uitlokken van mishandeling man en hoogzwangere vrouw met houten paal

De vrouw werd met een paal geslagen (reconstructie)
De vrouw werd met een paal geslagen (reconstructie) © AVROTROS
Een 43-jarige man uit Bad Nieuweschans, die opdracht heeft gegeven voor de mishandeling van een stel uit Borgsweer, heeft 42 dagen gevangenisstraf gekregen, waarvan 26 dagen voorwaardelijk.
Omdat hij al zestien dagen heeft gezeten, hoeft de man de gevangenis niet meer in. De uitspraak is in het kader van een nooit opgeloste mishandeling in 2020 van een stel uit Borgsweer.

Houten paal

Een hoogzwangere vrouw werd op zondagavond 1 maart 2020 aan de Wartumerweg in Borgsweer, achter haar huis, tot vijf keer toe geslagen met een houten paal. Ze werd niet in haar buik geraakt en haar baby kwam gezond ter wereld.
Een dag eerder werd haar vriend op diezelfde plek mishandeld. Hij brak zijn kaak en zijn nek en belandde in het ziekenhuis.

Roddels

De man uit Bad Nieuweschans heeft drie mannen ertoe aangezet om de mishandeling uit te voeren. Niet bewezen kan worden dat deze drie dat ook daadwerkelijk hebben gedaan. De wegens uitlokking veroordeelde man zou tot de mishandeling opdracht hebben gegeven, omdat het mannelijke slachtoffer roddels over hem verspreidde.
De Schansker ontkent ook maar iets met de mishandeling of de uitlokking van doen te hebben. Het is niet bekend wie het koppel mishandeld heeft.