112-nieuws woensdag 9 november: Fietsers zonder licht bekeurd • Ongeval door overstekend wild • Brand in Marum

Een agente bekeurt een fietser in Groningen
Een agente bekeurt een fietser in Groningen © Venema Media
In dit liveblog houden we je deze woensdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Groningen. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
In dit blog lees je de nieuwste update bovenaan.

22.10: Tientallen fietsers in Stad op de bon geslingerd

De politie heeft woensdagavond in de stad Groningen op meerdere plekken verkeerscontroles gehouden en boetes uitgedeeld. Op de Zaagmuldersweg, Kastanjelaan en Oosterhamriklaan werden vooral fietsers zonder verlichting (46x) en telefonerende fietsers (4x) bekeurd.
Op de Bedumerweg werd ook een 28-jarige bestuurder van een auto gecontroleerd. Zijn rijbewijs bleek op 13 oktober te zijn ingevorderd. Hij werd aangehouden voor rijden zonder geldig rijbewijs..

18.35: Automobilist wijkt uit voor overstekend wild en botst op boom

Op de Onstwedderweg (N974) bij Onstwedde is woensdagavond een automobilist op een boom gebotst. Dat gebeurde nadat hij uitweek voor overstekend wild en daarbij de macht over het stuur verloor.
De bestuurder is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis.
Hulpdiensten in Onstwedde
Hulpdiensten in Onstwedde © Persbureau Groningen

16.10: File door glasplaat op de snelweg

Op snelweg A7, net buiten de stad Groningen, loopt het verkeer vast door glas op de weg. Ter hoogte van industrieterrein Westpoort ligt een glasplaat op het asfalt. Volgens de politie is er sprake van een lange file.

15.05: Brand bij machinefabriek in Marum

Bij een machinefabriek aan de Noorderringweg in Marum is brand uitgebroken in het afzuigsysteem van een lasrobot. Er was aanvankelijk sprake van veel rookontwikkeling. Medewerkers van het bedrijf werden opgevangen in een bedrijfspand in de buurt.
Brand bij de machinefabriek in Marum
Brand bij de machinefabriek in Marum © Romke Notenbomer
Uit voorzorg werd opgeschaald, maar inmiddels is de brand geblust. De brandweer ventileert het gebouw en controleert het op de aanwezigheid van koolmonoxide.

13.30: Man slaat met slagboom op auto's op N366 bij Ter Apel

Op de N366 bij Ter Apel heeft woensdagmorgen een man met een slagboom op passerende auto's geslagen. De politie heeft de man aangehouden.

12:30: Mogelijke gaslek bij kinderdagverblijf in Haren

De brandweer is woensdagochtend opgeroepen voor een mogelijk gaslek bij een medisch kinderdagverblijf in Haren. Volgens de woordvoerder van de brandweer hadden medewerkers van het kinderdagverblijf een gaslucht geroken. Het gebouw werd vervolgens door BHV ontruimd.
De brandweer heeft bij aankomst enkele metingen verricht, maar er werd volgens de woordvoerder niks gemeten. De brandweer heeft het kinderdagverblijf vervolgens overgedragen aan Enexis, die verder onderzoek zal verrichten.
Mogelijk gaslek bij medisch kinderdagverblijf Haren
Mogelijk gaslek bij medisch kinderdagverblijf Haren © Ruben Huisman/Persbureau Meter

10.25: Politie houdt drie verdachten aan na inbraak

Bij Coolblue aan de Roskildeweg in Groningen is vanochtend ingebroken. De politie heeft drie verdachten aangehouden; twee zijn nog op de vlucht. 'Ze zijn te voet of met de fiets gevlucht', zegt een woordvoerder van de politie.
De inbraak vond rond 5.30 uur plaats. Dankzij getuigen konden de drie verdachten worden aangehouden. Over de personalia van het trio kon de politie nog geen verdere informatie geven. Volgens de politiewoordvoerder zijn er goederen buitgemaakt, maar is een deel van de spullen inmiddels teruggevonden. Volgens een 112-fotograaf gaat het om onder meer een onbekende hoeveelheid laptops.
De winkel is momenteel gesloten in verband met politieonderzoek. De politie vraagt getuigen naar eventuele camerabeelden.

09.35: Man (74) en vrouw (53) gewond bij ongeval Peize

Bij het ongeval dat dinsdagavond rond 22.00 uur gebeurde op de Groningerweg in Peize, zijn een 74-jarige man uit Peize en een 53-jarige vrouw uit de gemeente Noorderveld gewond geraakt. Dat heeft de politie bekendgemaakt.
De slachtoffers zaten in twee verschillende auto's die frontaal met elkaar in botsing kwamen. Een van de twee liep volgens de politie ernstige verwondingen op. Beiden zijn naar het ziekenhuis gebracht. Het politieonderzoek is nog bezig.