Foxholster krijgt tien jaar celstraf voor doodsteken man uit Delft

Vrouwe Justitia
Vrouwe Justitia © Pixabay
De 32-jarige Anselmo R. uit Foxhol is door de rechtbank in Den Haag veroordeeld tot tien jaar cel voor het doodsteken van een 58-jarige man in Delft.
De Groninger logeerde bij het slachtoffer, omdat hij in de omgeving werk had gevonden. Beide mannen kregen op 4 oktober vorig jaar ruzie, toen het slachtoffer eiste dat R. de woning zou verlaten.
Het misdrijf leidde tot veel opschudding in Delft. Nabestaanden en vrienden van slachtoffer Franklin Windster hielden een stille tocht voor hem.

Over de reling gooien?

Anselmo R. gaf zich de ochtend na de steekpartij aan bij de politie. Hij zei dat hij had gehandeld uit zelfverdediging. Franklin zou geprobeerd hebben om hem van de flatgalerij omlaag te gooien.
De verdachte uit Foxhol herhaalde dit verhaal twee weken geleden bij de Haagse rechtbank, tijdens de inhoudelijke behandeling van de zaak. ‘Franklin deed alles wat hij kon om mij over de reling te gooien’, zei hij. Ook zou het slachtoffer hem met een mes aangevallen hebben. R. zou het mes afgepakt hebben. Hij zwaaide ermee in de richting van Franklin om zich te verweren.
Volgens de rechter was er echter geen sprake van zelfverdediging. Ze noemt het verhaal van R. ‘niet geloofwaardig’. De Groninger stak Franklin met kracht meerdere malen in de borst. ‘Het is extra gruwelijk dat het slachtoffer tevergeefs om hulp heeft geschreeuwd’, zei de rechter.

Dochter is getraumatiseerd

De opgelegde celstraf van tien jaar is conform de eis van het Openbaar Ministerie. R. moet de dochter van het slachtoffer daarnaast 42.000 euro schadevergoeding betalen. De vrouw heeft een posttraumatische stressstoornis opgelopen, doordat ze na de steekpartij het zwaar verminkte lichaam van haar vader in het mortuarium heeft gewassen.