Man slaat met slagboom op auto's op N366 bij Ter Apel

De man vernielde meerdere auto's op de N366
De man vernielde meerdere auto's op de N366 © Jeroen Kuiten
Op de N366 bij Ter Apel heeft woensdagmorgen een man met een slagboom op passerende auto's geslagen. De politie heeft de man aangehouden.
Of het om een asielzoeker gaat, wil de politie niet bevestigen. Op sociale media, onder meer in de facebookgroep Buurtalert Ter Apel, gaan mensen daar wel vanuit. 'Wij snappen dat jullie deze vraag stellen, maar we doen hier geen mededeling over', aldus een woordvoerder tegenover RTV Noord.
Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) en de gemeente Westerwolde zijn vooralsnog niet bereikbaar voor commentaar.
Volgens de politie zijn meerdere auto's beschadigd geraakt. Ze roept gedupeerden op om zich te melden. Ook is ze op zoek naar beelden van getuigen.

Schaderegeling?

Eind september vernielde een asielzoeker tientallen auto's in Ter Apel. Hij werd veroordeeld tot zes weken gevangenisstraf.
De kosten van de reparatie van de beschadigde auto's werden toen voorgeschoten door de gemeente Westerwolde, die de rekeningen gelijk kon doorsturen naar het ministerie van Justitie en Veiligheid.