Leeg schoolgebouw gaat in vlammen op

WINSCHOTEN - Bij een brand in een school aan de Grintweg in Winschoten zijn in de nacht van Oud en Nieuw 8 noodlokalen volledig in vlammen opgegaan.
De brand werd om 02.35 uur gemeld. De brand greep snel om zich heen doordat de noodlokalen van hout waren. De brandweer kon weinig anders doen dan het noodgebouw gecontroleerd uit laten branden. Het stenen hoofdgebouw bleef gespaard. Na anderhalf uur werd het sein ‘brand meester’ gegeven. Niemand raakte gewond. Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend.

Drukte voor brandweer

De brandweer moest rond de jaarwisseling 149 keer uitrukken. Het grootste deel, 56 meldingen, kwam voor rekening van de brandweer in de Stad Groningen. De andere korpsen rukten in totaal 93 keer uit.
Bij een woning aan de Meerpaal in Groningen ging een vuurpijl naar binnen, waardoor een slaapkamerbrand ontstond. De rest van de woning bleef gespaard. Aan het Fregat in Veendam smeulde een vuurpijl onder het dak van een woning, maar die leidde uiteindelijk niet tot brand. Aan de Van Hulststraat in Ter Apel ging tegen zes uur een schuurtje in vlammen op.
Aan de Hazelaarstraat in Groningen werd in de portiek van een flat een kliko in brand gestoken, waardoor in de portiek veel rook hing. De brandweer had het vuur snel uit en luchtte de woningen. In Delfzijl stond een container in brand aan de Rijksweg. De brandweer kon voorkomen dat de brand oversloeg naar een vat diesel, die naast de container stond.
Aan de Huningahof in Oostwold werd een caravan die op straat stond in brand gestoken. De brandweer had het vuur snel onder controle. Een auto aan de Laan van de Vrede te Groningen ging aan het begin van de avond al in lichterlaaie. De brandweer bluste de brand, maar de auto moet als verloren worden beschouwd.