Tolberter overleden na vuurwerkongeluk

© Martin Nuver/112Groningen
BOERAKKER - Een 17-jarige jongen is in de nacht van Oud op Nieuw dodelijk gewond geraakt bij een ongeluk met een zelfgemaakte vuurwerkbom.
Het ongeluk gebeurde aan de Hoofdakker in Boerakker. De tiener is met ernstige verwondingen naar het Universitair Medisch Centrum in Groningen (UMCG) gebracht. Daar overleed hij zaterdagochtend aan zijn verwondingen.
Een 29-jarige Damster is aan een oog zijn zicht kwijt geraakt door vuurwerk. Het is nog onduidelijk wie het vuurwerk heeft afgestoken. Hij werd overgebracht naar het UMCG. Het oog was niet te redden. In Baflo liep een man brandwonden op toen een vat benzine vlam vatte. Ook hij is overgebracht naar het ziekenhuis.

Drukte in ziekenhuizen

In totaal kwamen bij het UMCG zeven vuurwerkslachtoffers binnen met ernstige verwondingen. Bij het Brandwondencentrum van het Martini Ziekenhuis zijn zeven mensen binnengebracht, twee mensen zijn opgomen. Bij de een was vuurwerk de oorzaak, de andere had brandwonden als gevolg van carbidschieten. Het Refaja Ziekenhuis meldde drie mensen met oogletsel als gevolg van vuurwerk. Op de spoedeisende hulp in Stadskanaal kwamen zes vuurwerkslachtoffers binnen. Voor zover nu bekend is waren daarbij geen mensen met ernstige verwondingen. Bij het Delfzicht Ziekenhuis kwamen drie vuurwerkslachtoffers binnen. Zij liepen licht letsel op en konden na behandeling weer naar huis.