Minder aanhoudingen deze jaarwisseling

GRONINGEN - De jaarwisseling is volgens de politie in Groningen voornamelijk feestelijk verlopen.
In totaal zijn 34 mensen aangehouden, voor relatief lichte vergrijpen zoals vernieling en het niet opvolgen van een politiebevel. Grote incidenten zijn er niet gebeurd en het aantal aanhoudingen is bovendien lager dan in voorgaande jaren. De vorige jaarwisseling waren 50 arrestaties verricht. Ook waren er minder mensen die ongeregeldheden meldden.

Stad

In de stad Groningen was het korte tijd onrustig op de Voermanstraat. Vanwege het gevaar bluste de brandweer daar een brand op straat. De politie arresteerde zes mensen, die de vorderingen van agenten niet opvolgden. Drie van hen gingen de cel in. In de Marmerstraat raakte een bewoner licht gewond, nadat een steen door de ruit werd gegooid. De man is naar een ziekenhuis gebracht.

Oost-Groningen

In Oude Pekela werden meerdere ruiten van een woning aan de Gruppel ingegooid tijdens een uit de hand gelopen ruzie. Twee mannen zijn aangehouden. Elders in het dorp werd een man mishandeld, die met verwondingen in het gezicht naar het ziekenhuis is overgebracht. Halverwege de nacht werden op het Marktplein in Winschoten bij verschillende ruzies acht mensen aangehouden. In Veendam stak een 18-jarige jongen uit Hoogezand een 21-jarige man uit Veendam met een glas in het gezicht. Hij werd aangehouden door beveiligingsmedewerkers. In Midwolda bedreigde een man zijn ex-vrouw met een mes. Hij is later aangehouden.

Noord-Groningen

Aan de Molenberg in Delfzijl hebben agenten hun wapenstok gebruikt bij opstootjes. Twee personen zijn aangehouden voor mishandeling. Vijf mannen zijn aangehouden omdat zij de politie belemmerden hun werk te doen. In Uithuizen werd iemand aangehouden na vernieling van een ruit. Een ander, die zich met de aanhouding bemoeide en agenten beledigde, werd ook aangehouden.