Lycurgus ligt snel op de rug in Slovenië

Het team van Lycurgus
Het team van Lycurgus © JK Beeld
De eerste Europese wedstrijd van Samen/Lycurgus heeft niet lang geduurd. In ruim een uur verloor het team van coach Arjan Taaij in Slovenië met 3-0 van Calcit Kamnik.
Volgende woensdag komt de nummer twee van Slovenië naar Groningen. Dan wordt de return van het duel om een plaats bij de laatste zestien van de CEV Cup gespeeld. Lycurgus zal dan heel anders voor de dag moeten komen om nog kans te maken op de volgende ronde.

Verschil groot in alle drie sets

In alle drie de sets was het verschil in score en binnen de lijnen tussen beide teams groot. De tweede set bleef het langste spannend. Lycurgus produceerde bij een 13-8 achterstand drie punten op rij en kon aanhaken tot 16-15. Uiteindelijk ging de set verloren met 25-19. In de eerste set was het verschil tien punten, 25-15.

Kwaliteitsverschil enorm

De Slovenen maakten in de derde set nogmaals duidelijk dat het kwaliteitsverschil tussen beide teams enorm is. Bij 25-17 kwam er een einde aan de kansloze missie van Lycurgus. 'We hadden geen kans,' stelde coach Arjan Taaij realistisch vast. 'We begonnen agressief met serveren, maar waren ongelukkig met een paar ballen. Kamnik speelde extreem solide en had aanvallend bijna altijd de goede oplossingen. Dan valt er weinig te halen en loopt de wedstrijd bij je weg,' verklaarde hij de nederlaag.
'Het is realistisch voor nu, dit is waar we staan. Ik hoop dat we volgende week woensdag een spannende pot neer kunnen zetten,' voegde Taaij toe. Komende zaterdag speelt Lycurgus thuis voor de compeitie tegen Talentteam Papendal.