Ook volgend jaar geen Oostwold Airshow: 'Na 2023 weer wat meer ruimte'

Een eerdere editie van de Oostwold Airshow
Een eerdere editie van de Oostwold Airshow © Jos Schuurman/FPS
De eerstvolgende editie van de Oostwold Airshow is opnieuw uitgesteld. Volgens organisator Tom van der Meulen lukt het niet om 'op verantwoorde wijze in 2023 een Airshow te organiseren.'
Door de afgelopen edities ging ook een streep. Toen waren de coronamaatregelen de boosdoener. De laatste keer dat het vliegevenement plaatsvond, was in 2019. Verdeeld over twee dagen trokken de vliegshows in het pinksterweekend 25.000 bezoekers.

Te druk met eigen vliegbedrijf

Van der Meulen is momenteel te druk is met zijn eigen vliegbedrijf, dat gebruikmaakt van Oostwold Airport. Dit is volgens hem niet te combineren met het organiseren van het luchtvaartevenement, geeft hij als reden van het uitstel.
Vliegtuigen tijdens een eerdere editie van de vliegshow
Vliegtuigen tijdens een eerdere editie van de vliegshow © Oostwold Airshow

Van uitstel komt geen afstel

Tijdens de Oostwold Airshow worden historische vliegtuigen gestald en demonstratievluchten gegeven. Bezoekers komen vanuit allerlei windstreken. Maar liefhebbers van het luchtspektakel moeten dus nog even geduld hebben.
Van der Meulen: 'Het lukt ons gewoon niet om in 2023 op verantwoorde wijze een spetterende Airshow neer te zetten.'
Desondanks gaat de elfde editie er hoe dan ook komen, verzekert hij. 'We verwachten na 2023 weer wat meer ruimte en dus mogelijkheden te hebben om een ouderwetse Airshow te kunnen organiseren.'
De editie van volgend jaar was gepland voor 28 en 29 mei.
Bekijk hier de hoogtepunten van de laatste Oostwold Airshow in 2019: