Supportersvereniging FC Groningen: 'Gudde erkent onze grote zorgen'

Het publiek in de Euroborg
Het publiek in de Euroborg © Orange Pictures
De supportersvereniging van FC Groningen heeft donderdagavond 'een stevig, maar goed gesprek' gehad met algemeen-directeur Wouter Gudde van de FC en met Bas Schrage, de portefeuillehouder supporterszaken in de Raad van Commissarissen. Dat meldt de supportersvereniging op haar website.
De vereniging schrijft in de verklaring 'er het volste vertrouwen in te hebben dat de onrust rond de club door de directie zal worden weggenomen'.

Gebeten hond

De onrust ontstond na een artikel van RTV Noord over een incident met de hond van Paulos Abraham. Buren van de speler zijn doodsbang nadat het dier een andere hond heeft doodgebeten. De publicatie leidde tot een boycot van RTV Noord door spelers en staf van de club. Die boycot is inmiddels van tafel, maar de clubleiding heeft RTV Noord daarna eenzijdig een aantal restricties opgelegd. Zo mag de omroep na afloop van wedstrijden, naast de trainer, nog maar een speler interviewen.
Tijdens het onderhoud met de clubleiding heeft de supportersvereniging gesproken over het conflict met RTV Noord en de communicatie van de club.
Ook ging het over de sportieve resultaten, de communicatie van de hoofdtrainer, de samenstelling van de selectie en de gang van zaken rond De Tasmantoren, waar Paulos Abraham woont.

Focus ligt op zondag

'Gudde erkent de grote zorgen en is zich ervan bewust dat een aantal zaken beter moet', schrijft de supportersvereniging. Voorzitter John de Jonge wil verder geen toelichting geven op het gesprek. 'Alle focus moet in belang van de club even op zondag liggen.' Ook de clubleiding wil niet op het gesprek ingaan.
FC Groningen speelt zondag om 14.30 uur tegen Fortuna Sittard in de Euroborg. RTV Noord doet daarvan live verslag op radio en online.