112-nieuws vrijdag 11 november: Ongeluk met bestelbusje in Stad • Brandje in papiercontainer • Botsing op Vismarkt

De hulpdiensten zijn aanwezig op de plek van het ongeluk
De hulpdiensten zijn aanwezig op de plek van het ongeluk © Persbureau Meter
In dit liveblog houden we je deze vrijdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Groningen. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
In dit blog lees je de nieuwste update bovenaan.

22.30 uur: Brandje in container Eelderwolde

In een papiercontainer in Eelderwolde heeft vrijdagavond een brandje gewoed. De brandweer heeft het vuur aan de ter Borchlaan geblust.
Waarschijnlijk is er sprake van brandstichting. De politie is aanwezig en spreekt met mogelijke getuigen.
De brandweer bluste het vuur
De brandweer bluste het vuur © Persbureau Meter

21.20 uur: Botsing tussen busje en scooter in Stad

Op de Hereweg in stad is vrijdagavond een scooterrijder in botsing gekomen met een bestelbusje. Het ongeluk gebeurde op de kruising met de Tweede Willemstraat.
Hulpdiensten zijn ter plaatse en doen onderzoek naar de oorzaak van de botsing. De scooterrijder is gecontroleerd op verwondingen, maar hoeft niet mee naar het ziekenhuis. Mogelijk zou er een tweede persoon op de scooter hebben gezeten.

18.30: Gewonde bij botsing met scooter op Vismarkt

Bij een ongeluk met een scooter op de Vismarkt in Stad is vrijdagavond iemand lichtgewond geraakt. Volgens een ooggetuige botste de scooterrijder op een fietser.
De hulpdiensten die ter plaatse zijn, behandelen het slachtoffer. Wie van de betrokkenen gewond is geraakt, is onduidelijk.
Het ongeluk gebeurde op de Vismarkt in de Groninger binnenstad
Het ongeluk gebeurde op de Vismarkt in de Groninger binnenstad © 112Groningen/Patrick Wind

15.10: Bedrijf op Zernike-terrein ontruimd

Een bedrijf op het Zernike-terrein in Groningen is vrijdagmiddag enige tijd ontruimd geweest. Bij werkzaamheden raakte een pijp op het dak oververhit, Hierdoor gingen verschillende brandmelders af en rukte de brandweer met veel materieel uit. Vanwege de omvang van het pand schaalde de brandweer direct op, maar na een korte inspectie kon iedereen weer naar binnen.
Het pand werd uit voorzorg ontruimd
Het pand werd uit voorzorg ontruimd © 112Groningen\Gijs Bouman

12.05: Auto en fiets botsen in Delfzijl

Op de Europaweg in Delfzijl zijn een automobilist en een fietser met elkaar in botsing gekomen. Er kwam onder meer een ambulance ter plaatse.