Jongen (17) uit Ter Apel aangehouden voor insluipingen in Stad

Een insluiper, ter illustratie
Een insluiper, ter illustratie © ANP
Een 17-jarige jongen die staat ingeschreven in Ter Apel, is aangehouden in verband met vier insluipingen in woningen in de stad Groningen.
De jongen is in de nacht van donderdag op vrijdag aangehouden rond 4.15 uur. Hij werd op straat door agenten herkend dankzij een eerder gedeeld signalement. De 17-jarige zit vast en wordt gehoord. De politie wil niet zeggen of het om een asielzoeker gaat.

Geen braaksporen

De jongen sloop de woningen binnen in de nacht en vroege ochtend. Op 28 oktober deed hij dit twee keer: eerst rond 06:00 uur in een woning aan het Hoendiep en vervolgens in een huis aan de Goudlaan omstreeks 08:30 uur. De derde insluiping gebeurde op 30 oktober omstreeks 02:30 uur aan de Rabenhauptstraat. Ook op 2 november was er een insluiping, dit keer rond 03:00 uur aan de Anna Paulownastraat.
Het is nog onbekend hoe de man binnen is gekomen. In de woningen zijn geen braaksporen aangetroffen, schreef de politie eerder: 'Het is dus goed mogelijk dat de man op eenvoudige wijze toegang tot de woningen heeft verkregen, bijvoorbeeld door te flipperen of doordat de deur niet goed op slot zat.'

Geen gewonden

Op het moment dat de bewoners met de onbekende man werden geconfronteerd, vluchtte de man weg. Bij de insluipingen is niemand gewond geraakt.