Zweedse international Gaddefors vervangt Butjankovs bij Donar

Viktor Gaddefors in actie voor Zweden
Viktor Gaddefors in actie voor Zweden © ANP
Artjoms Butjankovs gaat Donar verlaten. De Letse power forward, die de club in september kwam versterken, verzocht zelf om ontbinding van zijn contract, nadat Donar in Europa strandde.
Donar zat niet bij de pakken neer en ging onmiddellijk over tot actie. De Zweedse international Viktor Gaddefors (30) zal Butjankovs vervangen. 'Hij zal zo snel als mogelijk aansluiten bij het team. Ondertussen is de zoektocht naar een nieuwe point guard en een assistent-coach nog volop gaande', aldus de club.

Kracht en prima schot

Volgens Donar is z'n nieuwe aanwinst een speler die kracht combineert met 'een prima schot'. De 2.01 meter lange forward speelde eerder op het hoogste niveau in Zweden, Italië, Roemenië en Frankrijk.
Gaddefors komt nu over vanuit Zweden, waar hij bij BC Uppsala in zijn geboortestad speelt. Hij was afgelopen seizoen goed voor gemiddeld 24 punten, 7.7 rebounds en 3.8 assists.

Zo snel mogelijk naar Groningen

'Viktor zal zo snel mogelijk afreizen naar Groningen en mag door zijn Zweedse nationaliteit in de eerstvolgende wedstrijd al in actie komen', aldus Donar. Die wedstrijd is op 17 november, als de Groningers op bezoek gaan bij ZZ Leiden.