112-nieuws zaterdag 12 november: Twee gewonden bij botsing in Roden • Twee auto's in brand in Stad

De auto en het busje botsten frontaal op elkaar
De auto en het busje botsten frontaal op elkaar © Persbureau Meter
In dit liveblog houden we je deze zaterdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Groningen. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
In dit blog lees je de nieuwste update bovenaan.

18.40: Twee gewonden bij botsing auto en busje in Roden

Op de kruising van de Nieuweweg en de Westerstraat in Roden zijn een auto en een busje frontaal op elkaar gebotst. Daarbij zijn twee mensen gewond geraakt en meegenomen naar het ziekenhuis. Het is niet duidelijk of het om de twee bestuurders gaat. Ook is niets bekend over de exacte aard van de verwondingen.
Beide voertuigen hebben schade opgelopen. Brandweer, politie en ambulance waren snel ter plaatse. De weg is tijdelijk afgesloten. Hoe het ongeval kon gebeuren, is niet bekend.

8.45: Schaap gered uit Damsterdiep bij Ten Boer

Twee automobilisten zagen zaterdagochtend een schaap zwemmen in het Damsterdiep langs de N360 bij Ten Boer. Ze wisten het dier aan de kant te krijgen en belden vervolgens de hulpdiensten. De brandweer kwam vervolgens ter plaatse om het dier op het droge te tillen.
Schaap gered door de brandweer
Schaap gered door de brandweer © ProNews

8.15 Twee auto's beschadigd door brand in Stad

Op een parkeerplaats bij de Zonland in Groningen is in de nacht van vrijdag op zaterdag brand ontstaan in een auto. Het voertuig brandde volledig uit, ook een andere auto raakte zwaar beschadigd. De politie onderzoekt de oorzaak van de brand.
Brand in een auto aan de Zonland in Stad
Brand in een auto aan de Zonland in Stad © ProNews

1.50: Dakbrand in Winschoten snel onder controle

In Winschoten moest de brandweer afgelopen nacht aan de Spaarnestraat in actie komen bij een dakbrand. Via een afvalbak en een schutting was het vuur overgeslagen naar het dak van een woning.
Met behulp van een tankautospuit en een hoogwerker was het vuur snel onder controle. Hoe de brand is ontstaan wordt onderzocht.
De brandweer aanwezig in Winschoten
De brandweer aanwezig in Winschoten © Noordernieuws