Expeditie wordt weggeblazen door jonge accordeonisten

Het NVJAO midden in de repetitie
Het NVJAO midden in de repetitie © Marthijs Veldthuis/RTV Noord
In de Vennekerk in Winschoten treedt zaterdagavond het Nederlands Jeugd Accordeon Orkest (NVJAO) op. Het team van Expeditie Grunnen nam een kijkje bij de repetities.
Kolham, Ruurlo, Amersfoort, de leden van het NVJAO komen uit alle windstreken van het land. ‘Elke maand komen we bij elkaar om een dag lang samen te spelen. En vaak plakken we er dan een optreden aan vast', vertelt Jorind Josemans, de dirigent van het orkest.
‘En wat zeggen ze er in de klas nou van dat je accordeon speelt?’, vraagt Derk Bosscher plagend aan een van de orkestleden. ‘Ja, dat vinden ze eigenlijk wel cool!’, vertelt de accordeonist stralend.
Bosscher is nieuwsgierig: ‘Mogen we alvast een voorproefje?’ Het orkest zet in en een twintigtal accordeons begint te spelen. Een paar minuten lang staat het Expeditieteam ademloos naar de muziek te luisteren. ‘Wat mooi man! Ik dacht: die gaan gewoon een mopje spelen, maar wat mooi!’

Dit en meer…

Dit en meer kan je vanavond zien in Expeditie Grunnen. Vanaf 18:00 ieder half uur op RTV Noord. Of bekijk de uitzending hieronder direct:
Expeditie Grunnen luistert ademloos naar jonge accordeonisten