Warming-up FC Groningen - Fortuna Sittard

FC Groningen-spits Ricardo Pepi in actie tegen FC Utrecht
FC Groningen-spits Ricardo Pepi in actie tegen FC Utrecht © ANP
Voorafgaand aan elke wedstrijd van FC Groningen blikt RTV Noord vooruit. Dit keer op de thuiswedstrijd tegen Fortuna Sittard.
FC Groningen is toe aan de winterstop. Het is momenteel zo onrustig rondom de club, dat een langere afkoelingsperiode wellicht wat wonden heelt met het oog op de tweede seizoenshelft. Er is daarnaast voor technisch directeur Mark-Jan Fledderus ook heel wat werk aan de winkel.
Het team dat hij heeft samengesteld is niet stabiel en staat op de veertiende plaats. Voor een club die als doelstelling heeft om de play-offs voor Europees voetbal te bereiken is dat zwaar onder de maat. Gelukkig pauzeert de competitie vanwege het WK al na veertien wedstrijden, waardoor er nog voldoende tijd is om zaken te herstellen.

De vorm: FC Groningen

Na de wedstrijd tegen FC Utrecht kreeg het team van Wormuth complimenten voor het spel. FC Groningen voetbalde een uur leuk in stadion Galgenwaard, maar toch was het de thuisploeg die het meest gevaarlijk werd. FC Groningen durfde te voetballen, liet soms mooie combinaties zien en had drang naar voren.
Dat FC Utrecht de regie overnam, was logisch, want de Domstedelingen hebben een bredere, maar ook betere selectie. Wel kan zo'n wedstrijd het geloof in eigen kunnen doen hervinden, net zoals FC Groningen een zeer vermakelijk duel tegen PSV op de mat legde. Alleen was het een week later tegen FC Emmen toen weer een stuk minder. Wat dat betreft is het interessant of de lijn die tegen Utrecht werd ingezet nu wel wordt voortgezet.

De vorm: Fortuna Sittard

De Limburgers doen het op de ranglijst eigenlijk net zo goed als FC Groningen. Het team heeft evenveel punten (12), scoorde net zoveel goals (15), maar kreeg drie doelpunten minder om de oren. Vandaar dat het team met de dertiende plaats net een plekje hoger staat dan de Trots van het Noorden.
Aanvaller Oguzhan Özyakup is er vanwege een blessure niet bij, maar spits Burak Yilmaz keert waarschijnlijk terug in het elftal. Bij Fortuna staat voormalig FC Groningen-spits Paul Gladon eveneens onder contract.

Waar moeten we op letten?

Ricardo Pepi kreeg afgelopen week een behoorlijke tik te verwerken toen hij hoorde dat hij niet naar het WK ging. De Amerikaanse bondscoach heeft tot teleurstelling van Pepi voor andere spelers in zijn definitieve selectie gekozen.
Sinds de 19-jarige Amerikaan naar FC Groningen ging, heeft hij laten zien dat hij doelpunten kan maken. Dit seizoen kwam Pepi in totaal negen keer in actie tijdens een officiële wedstrijd van FC Groningen. Daarin was hij zes keer trefzeker en twee keer de aangever.

Historie

Fortuna Sittard kwam negentien keer eerder op bezoek in Groningen voor een Eredivisiewedstrijd. Daarvan wonnen de Limburgers slechts drie keer, werd het twee keer gelijk en hield FC Groningen veertien keer de punten in eigen huis. Afgelopen seizoen was Fortuna met 1-0 te sterk in de Euroborg.

FC Groningen Live

De wedstrijd is zondagmiddag live te volgen via Radio Noord en de website van RTV Noord. FC Groningen - Fortuna Sittard begint om 14.30 uur. De uitzending van FC Groningen Live start om 14.00 uur.
Erik Hogeboom presenteert, Stefan Bleeker doet verslag vanuit het stadion en Paul Matthijs doet de analyse vanuit de studio. De wedstrijd is ook te volgen via een liveblog op de site en in de app.

Blessures/schorsingen

Michael Verrips en Nordin Musampa zijn geblesseerd. Florian Krüger, Laros Duarte, Radinio Balker en Tomas Suslov zijn twijfelgevallen. Liam van Gelderen is nog niet wedstrijdfit en zit daardoor mogelijk ook niet bij de wedstrijdselectie.

Vermoedelijke opstelling van FC Groningen:

Vermoedelijke opstelling tegen Fortuna Sittard
Vermoedelijke opstelling tegen Fortuna Sittard © RTV Noord