Volleyballers Lycurgus boeken vierde competitiezege op rij

Lycurgus-speler Kyle McCauley op archiefbeeld
Lycurgus-speler Kyle McCauley op archiefbeeld © JKBeeld
De volleyballers van Samen/Lycurgus hebben eenvoudig gewonnen van Talentteam Papendal. In de eigen sporthal van het Alfa College werd het 3-0 voor het team van coach Arjan Taaij.
De setstanden waren 25-18, 25-18 en 25-21 tegen de nummer voorlaatst van de Eredivisie. Het was de vierde competitiezege op rij. Lycurgus kende een moeilijke start van het seizoen waarin het veel punten liet liggen. De Groningers zijn daardoor met een inhaalrace bezig op de ranglijst.

Koploper Dynamo verliest

Voorlopig blijft de ploeg op de vijfde plaats staan met zestien punten uit acht wedstrijden. Orion en SSS wonnen hun wedstrijden eveneens met 3-0 en houden Lycurgus achter zich op de ranglijst. Koploper Dynamo verloor verrassend met 3-2 van VoCASA. Numidia komt zondag in actie.
Lycurgus maakt zich nu op voor de return van aanstaande woensdag in de CEV Europe Cup tegen Calcit Kamnik. Om door te gaan naar de laatste zestien moet er gewonnen worden met 3-0 of 3-1. Dat wordt geen gemakkelijke opgave. De Slovenen hadden afgelopen week geen kind aan Lycurgus en wonnen met 3-0.