112-nieuws zondag 13 november: Auto belandt in sloot Sappemeer • Botsing tussen twee auto's in Heiligerlee

Duikers en ambulancepersoneel waren snel ter plaatse om de vrouw te helpen
Duikers en ambulancepersoneel waren snel ter plaatse om de vrouw te helpen © Persbureau Meter
In dit liveblog houden we je deze zondag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Groningen. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
In dit blog lees je de nieuwste update bovenaan.

18.40: Boom in Stad vat vlam en moet worden verwijderd

Aan de Kruitlaan in de stad Groningen heeft een boom in de brand gestaan. De brandweer leek de brand snel te hebben geblust, tot bleek dat de binnenkant van de boom nog smeulde. Vervolgens besloot de brandweer de boom nogmaals goed af te blussen.
De boom heeft de brand niet overleefd. Een gespecialiseerd bedrijf verwijdert de boom in z'n geheel.
De brandweer neemt de schade aan de boom op
De brandweer neemt de schade aan de boom op © 112Groningen

18.10: Vrouw belandt met auto in sloot in Sappemeer en haalt nat pak

Op de Siepweg bij Sappemeer is een auto op de zijkant in de sloot beland. Duikers konden de bestuurder snel uit de auto en het water halen. De vrouw is met de schrik vrijgekomen en heeft - op een paar schrammen na - aan het ongeval slechts een nat pak overgehouden.
De brandweer en ambulance waren snel ter plaatsen. Een opgeroepen traumahelikopter hoefde niet in actie te komen.

18.05: Botsing tussen twee auto's in Heiligerlee

Op de Oude Rijksweg (N964) bij Heiligerlee zijn twee auto's met elkaar in botsing gekomen. Het ongeval vond plaats ter hoogte van de op- en afrit van de A7. Een van de voertuigen belandde in de sloot.
Brandweer, politie, ambulances en een traumahelikopter kwamen ter plaatse. Bij aankomst van de hulpdiensten bleek dat de inzittenden zelfstandig de auto's hadden verlaten.
De politie heeft een van de bestuurders aangehouden. Waarom de persoon werd aangehouden, is niet duidelijk. Een bergingsbedrijf werd ingeschakeld om beide voertuigen af te slepen.
Een auto belandde in de sloot
Een auto belandde in de sloot © Noordernieuws

12.05: Vervelende cafébezoeker in Stad aangehouden

In een horecagelegenheid aan de Peperstraat in de stad Groningen is in de nacht van zaterdag op zondag een man aangehouden die een barman in het gezicht had geslagen. Dat heeft politie-teamchef Gerard de Jonge laten weten op Twitter. De klant vond dat hij te lang op zijn drankje moest wachten en sloeg daarom het personeelslid vol in het gezicht. De verdachte is in de cel gezet.

10.20: Autobrand langs de A7

Op de A7 tussen Hoogezand en Groningen heeft een auto zondagochtend door een nog onbekende oorzaak vlam gevat. Tijdens het rijden zag de bestuurster plotseling rook onder de motorkap vandaan komen, waarna ze de auto langs de kant van de snelweg parkeerde, voordat het vuur zich uitbreidde. De vrouw bleef ongedeerd. De auto is inmiddels weggesleept.
Een auto brandt uit langs de A7 bij Hoogezand
Een auto brandt uit langs de A7 bij Hoogezand © Venema Media