Tafeltennissen voor MS-onderzoek

Tafeltennistoernooi in Middelstum
Tafeltennistoernooi in Middelstum © Marjolein Koning
Tamme Beenes kwam er jaren geleden achter dat hij de ziekte Multiple Sclerose heeft, oftewel MS. Deze verschrikkelijke ziekte is helaas niet te genezen, maar bij de pakken neerzitten is geen optie voor hem.
In de sporthal van TTV Midstars wordt zondag volop getafeltennist. Vijftig personen hebben zich opgegeven voor het toernooi en daarmee is het uitverkocht. Verspreid in de zaal staan zes tafels om op te spelen, één voor elke poule.
De zes poules zijn opgedeeld in sterkte van de spelers, van Eredivisieniveau tot recreatief niveau. Ook is er een G-poule. Oftewel, iedereen is welkom en iedereen mag meedoen .
Ondanks dat er mooie bokalen te winnen zijn, gaat het zeker niet alleen om het winnen. Het gaat erom dat er een zo hoog mogelijk bedrag wordt opgehaald voor het Nationaal MS Fonds en Stichting MS Research.
Tafeltennistoernooi voor MS-onderzoek
Tamme Beenes organiseert het toernooi en dat het goede doel MS-fondsen zijn, is volgens hem niet zo gek. Beenes heeft namelijk zelf MS. Jaren geleden, toen Beenes net hoorde dat hij ziek was, is hij in Hoorn bij een tafeltennistoernooi geweest, waarvan de opbrengst ten goede kwam aan MS-onderzoek.

Vijfde editie

Na een babbeltje met de organisator kreeg Beenes het vertrouwen dat hij zoiets ook wel op kon zetten. Na het maken van wat plannen, overleggen met de tafeltennisvereniging en een beetje peilen bij toekomstige sponsoren, deed hij het gewoon. Nu, jaren later, is het alweer de vijfde editie van dit tafeltennistoernooi in Middelstum voor MS-onderzoek.
Tamme Beenes op het tafeltennistoernooi voor MS in Middelstum
Tamme Beenes op het tafeltennistoernooi voor MS in Middelstum © Marjolein Koning
Terug naar het belang van het toernooi: geld ophalen. Tenminste, dat wil iedereen natuurlijk voor zo'n goed doel. De opbrengsten komen binnen door inschrijfgeld en bijdragen van sponsoren. Na een kort rekensommetje vertelt Beenes dat er al ruim 1700 euro is opgehaald voor MS onderzoek.
'Daarnaast heeft iedereen het naar zijn zin met een gezellige middag. En straks na het toernooi gaan we nog Chinees eten met alle vijftig deelnemers', aldus Beenes.

Volgend jaar weer

Het klinkt als een mooi eind voor deze vijfde editie. Of er volgend jaar een zesde editie komt? 'Dat lijkt mij wel. Als het allemaal zo doorloopt, zou ik niet weten waarom niet', sluit Tamme Beenes af.
De zondag-uitzending van Expeditie Grunnen bekijk je hieronder of via uitzending gemist.
Expeditie Grunnen slaat een balletje om geld in te zamelen voor MS