112-nieuws dinsdag 15 november: Auto's botsen bij werkzaamheden op A7 • Brand in Hoogezand is onder controle

Hulpdiensten bij de plek van het ongeval op de A7 bij Leek
Hulpdiensten bij de plek van het ongeval op de A7 bij Leek © Jordi Haverdings/112Groningen
In dit liveblog houden we je deze dinsdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Groningen. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
In dit blog lees je de nieuwste update bovenaan.

22.10: Auto's botsen bij wegwerkzaamheden

Twee auto's zijn op de A7 ter hoogte van Leek op elkaar gebotst. Dat gebeurde in de richting van Drachten, ter hoogte van wegwerkzaamheden. De wagens botsten ter hoogte van een rijbaanafzetting. Er kwam onder meer een ambulance ter plaatse.

20.00: Brand in Hoogezand onder controle

De uitslaande brand in een loods aan de Meint Veningastraat in Hoogezand is onder controle. Het nablussen gaat nog uren duren.
Kijkers bij de brand in Hoogezand
Kijkers bij de brand in Hoogezand © Martijn Klungel/RTV Noord

18.10: Uitslaande brand in loods in Hoogezand

Aan de Meint Veningastraat in Hoogezand woedt brand in een loods. Daarbij is asbest vrijgekomen. De brandweer is met vier bluswagens en twee hoogwerkers aanwezig. Volgens een woordvoerder van de brandweer heeft iedereen het pand veilig kunnen verlaten.

17.20: Man krijgt dak op zich na ongeval

Aan de Scheiding in Opende is een man gewond geraakt bij een ongeval. Het slachtoffer reed met een trekker per abuis een steunpilaar van een dakconstructie omver. Daardoor stortte het dak in, dat vervolgens op de man viel.

14.45: Politie zoekt dader van overval op pizzeria Stad

De politie is op zoek naar degene die op 17 oktober een pizzeria in Groningen probeerde te overvallen. Hij kwam omstreeks 22.00 uur de zaak binnen en bedreigde medewerkers van de pizzeria met een mes. De medewerkers wisten zichzelf in veiligheid te brengen, waarna de dader de zaak verliet. Hij is nog altijd voortvluchtig. De politie heeft nu beelden van de overval naar buiten gebracht in de hoop dat iemand de dader herkent.

14.30: Bestuurder scootmobiel te water in Musselkanaal

Aan de Sluisstraat in Musselkanaal is dinsdagmiddag de bestuurder van een scootmobiel door een nog onbekende oorzaak in het water terechtgekomen. Hoe lang het slachtoffer in het water heeft gelegen is niet bekend, maar de brandweer wist de bestuurder van de scootmobiel met behulp van omstanders weer op het droge te krijgen. Het slachtoffer is daarna per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht.
Hulpdiensten op de plek waar de bestuurder van de scootmobiel in het water terechtkwam
Hulpdiensten op de plek waar de bestuurder van de scootmobiel in het water terechtkwam © Persbureau Groningen

13.45: Auto botst op boom bij Hoogezand

Op de Kielsterachterweg (N385) bij Hoogezand is dinsdagmiddag door een nog onbekende oorzaak een auto van de weg geraakt en tegen een boom tot stilstand gekomen. Beide inzittenden van de auto zijn door het ambulancepersoneel gecontroleerd op verwondingen en vervolgens overgebracht naar het ziekenhuis. De auto is weggesleept door een berger. De politie onderzoekt hoe de bestuurder de macht over het stuur verloor.
Hulpdiensten bij de plek van het ongeval
Hulpdiensten bij de plek van het ongeval © Noordernieuws

12.50: Primark kort ontruimd na brandmelding

De Primark aan de Westerhaven in Groningen is dinsdagmorgen korte tijd ontruimd geweest na een brandmelding. 'Er was sprake van stoomvorming in het invalidetoilet', zegt een woordvoerder van de brandweer. 'We weten niet hoe die is ontstaan. Maar stoom lijkt op rook en om die reden is de brandweer gebeld.' Personeel en klanten waren al naar buiten gestuurd toen de brandweer arriveerde. Inmiddels is de winkel weer open.
Het winkelend publiek wacht buiten de Primark na een brandmelding
Het winkelend publiek wacht buiten de Primark na een brandmelding © 112 Groningen

12.25: Veel blikschade bij autobotsing in Stad

Op de kruising van de Winschoterweg en Hooghoudtstraat bij het Bastion Hotel in de stad Groningen heeft dinsdag aan het begin van de middag een aanrijding plaatsgevonden tussen twee automobilisten. De aanrijding, die vermoedelijk tot stand kwam door een voorrangsfout, zorgde ervoor dat beide auto's veel schade hadden en moesten worden weggesleept. Van de betrokkenen moest één slachtoffer worden behandeld door de ambulance. De weg werd door het ongeluk tijdelijk deels afgesloten.
Beide auto's hebben de nodige schade na de aanrijding
Beide auto's hebben de nodige schade na de aanrijding © 112 Groningen

11.00: Persoon naar ziekenhuis na aanraking met chemische stof

Op het Chemiepark in Farmsum is dinsdagochtend bij een ongeval bij Nouryon MCA - voorheen Akzo - één persoon gewond geraakt. Het slachtoffer kwam in aanraking met een chemische stof en is met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. Bij de hulpverlening werd ook een traumahelikopter ingezet. Het is nog onduidelijk hoe het incident kon gebeuren.
Hulpdiensten op het Chemiepark in Farmsum
Hulpdiensten op het Chemiepark in Farmsum © ProNews

07.15: Auto op spoor tussen Bad Nieuweschans en Weener

Het treinverkeer tussen Bad Nieuweschans en het Duitse Weener heeft dinsdagochtend enkele uren stilgelegen. Op een spoorwegovergang op Duits grondgebied stond een auto stil, waarvan de bestuurder zich volgens een woordvoerder van Arriva op de één of andere manier 'in het spoor had vastgereden'. Niemand is daarbij gewond geraakt. Arriva zette in de tussentijd bussen in tussen Bad Nieuweschans en Weener, zodat reizigers alsnog hun reis konden vervolgen. Rond 11.00 uur was het probleem opgelost

02.00: Winkelmedewerker bedreigd bij overval in Stad

Aan het Damsterdiep in Groningen is in de nacht van maandag op dinsdag rond 02.00 uur een overval geweest in een winkel. Hierbij werd een medewerker bedreigd met een wapen. Lees hier meer daarover.