Dit zijn de handigste en leukste nieuwe functies in de RTV Noord-app

De app van RTV Noord
De app van RTV Noord © RTV Noord
De app van RTV Noord heeft sinds deze week een aantal nieuwe mogelijkheden. Wij laten je de handigste en leukste nieuwe functies zien.

Voorlezen en vertalen

Kun je artikelen niet (goed) lezen of heb je even geen zin om te lezen? Laat artikelen voorlezen. Je doet dit door in een artikel te tikken op het koptelefoontje rechts bovenin je scherm.
Het wereldbolletje en koptelefoontje zijn nieuw in onze app
Het wereldbolletje en koptelefoontje zijn nieuw in onze app © RTV Noord
De nieuwsverhalen van RTV Noord kunnen vanaf nu ook in andere talen worden gelezen. Je kunt kiezen uit tien talen, waaronder Engels, Frans, Duits, Spaans en Oekraïens. Klik in een artikel op het wereldbolletje rechts bovenin en je kunt jouw taal kiezen.
Een artikel van RTV Noord in het Frans
Een artikel van RTV Noord in het Frans © RTV Noord

Widget

Ook kun je nu een RTV Noord-widget instellen op het beginscherm van je smartphone met ons laatste nieuws. Zo hoef je de app niet eens te openen om helemaal op de hoogte te zijn.
Je installeert de widget door op je beginscherm op een leeg plekje te klikken en dat even vast te houden. Op de iPhone klik je op het plusje links bovenin en kies je de RTV Noord-widget. Op een Android-toestel klik je op 'Widgets' en kies je vervolgens onze widget.
De RTV Noord-widget
De RTV Noord-widget © RTV Noord

Interessant voor jou

De app van RTV Noord wordt wekelijks geüpdate met verbeteringen en nieuwe functies. 'Soms alleen onder de motorkap met een technische aanpassing en soms, zoals nu, met nieuwe features voor onze lezers, luisteraars en kijkers', zegt chef online Monique Flinker.
Er zit dus nog veel meer in het vat. 'We zijn bijvoorbeeld ook bezig om op basis van de artikelen die onze bezoekers aanklikken, aanbevelingen te doen. Oftewel: interessant voor jou. Artikelen die je wellicht gemist had, kunnen we zo nogmaals onder de aandacht brengen.'