Rondje Groningen staat stil bij hondenpoepheibel

Een duidelijke boodschap voor waar (honden)poep hoort
Een duidelijke boodschap voor waar (honden)poep hoort © ANP/Bewerking RTV Noord
Bij FC Groningen viel vandaag wat te vieren, dus mogen de handen op elkaar. Iets minder blij zijn ze in Oude Pekela, want daar weten hondenbaasjes blijkbaar niet zo goed wat je te doen staat als je trouwe viervoeter z'n behoefte heeft gedaan.
Dit artikel kan langer laden door alle sociale mediaberichten. Zie je geen berichten? Ga in de app naar Meer --> Instellingen --> Privacy --> Alles accepteren.

1) 'Hè, shit'

Dat zullen de medewerkers van deze dierenspeciaalzaak in Oude Pekela gedacht hebben, toen ze erachter kwamen dat een hond z'n behoefte in de zaak had gedaan. En dat was geen incident, zo is op te maken uit de tekst.

2) Vreugdedansje

Wie de NPO-serie Hunted volgt en niet van spoilers houdt, moet meteen stoppen met lezen. Kun je het toch aan? Dan nemen we je graag mee naar De Drie Gezusters, waar de Hunted-deelnemers Sanne en Siedo hun finalewinst vierden nadat de laatste aflevering gisteren werd uitgezonden. Proficiat, Sanne en Siedo!

3) Fruitstekend!

Met wat extra vitaminen is niets mis, moet het Groninger Landschap gedacht hebben. Onder de rook van steenfabriek Rusthoven in Wirdum wordt daarom een boomgaard aangelegd met fruitrassen. Kon minder, zeggen we dan.

4) Back in business

FC Groningen kan in de tweede seizoenshelft wel wat scorend vermogen gebruiken en wie weet kan Alex Mortensen weer een bijdrage leveren. De 20-jarige Zweedse aanvaller revalideerde maanden na een knieblessure en werd warm onthaald bij zijn eerste veldtraining sinds tijden.

5) 'Oranje kansloos op WK'

Winschoter Jan Mulder ziet de kansen voor het Nederlands Elftal op het naderende WK in Qatar niet bepaald rooskleurig in. 'Een middelmatig elftal', noemt Mulder de beste formatie die bondscoach Louis van Gaal kan opstellen tijdens het voetbalprogramma Rondo van Ziggo Sport.

6) Keigoed

De Grote Markt in Groningen bestaat voor een groot deel uit de kenmerkende keien. Maar de 'keienfamilie' wordt uitgebreid. Twitteraar Bert zag hoe er vandaag een begin is gemaakt met de nieuwe structuurlijn aan de zuidzijde van de Grote Markt. En dat ziet er zo uit:

7) Exposing

Jonge mensen, voornamelijk meisjes, worden steeds vaker slachtoffer van exposing via verschillende groepen op Telegram. Dat betekent dat er ongevraagd naaktbeelden en seksfilmpjes worden verspreid, met daarbij social media-accounts en telefoonnummers van het slachtoffer. Onder anderen Robbin uit Winschoten is hier slachtoffer van geworden en zij doet haar verhaal.

8) Operaversie

Sint-Maarten ligt alweer een paar dagen achter ons, maar een nagezonden video van een operaversie in de stadswijk Beijum van het meest bekende Sint-Maartenlied dat bestaat, wilden we jullie niet onthouden.

9) Sint gaat undercover

De Sint-Pakketdienst deed vandaag Ter Apel aan, want Sinterklaas brengt een aantal nachten in het museum door, omdat daar een aantal schoolklassen op bezoek komen. Slim bekeken!
Rondje Groningen is er elke doordeweekse dag om 21.00 uur. Tot morgen!