Lopend Vuur: Terrasverwarmers moeten verboden worden

Archieffoto van een terras aan de Grote Markt met terrasverwarmers
Archieffoto van een terras aan de Grote Markt met terrasverwarmers © ANP
Klimaatminister Rob Jetten vindt fossiel gestookte terrasverwarmers in de horeca niet meer kunnen. Het gebruik ervan in tijden van energiecrisis en klimaatproblemen is ronduit 'belachelijk', zo oordeelde de D66-minister tijdens een door de Nederlandse regering georganiseerd forum op de klimaattop in Sharm el-Sheikh.
'Gebruik dekens of, via het stopcontact opgeladen, verwarmde kussens. Dan kun je ook heel comfortabel zitten', aldus de bewindsman in De Telegraaf.
Jetten stelt al in contact te zijn met Horeca Nederland om ondernemers te verleiden schonere, meer efficiënte en klimaatbewuste keuzes te maken. Zowel gas- als houtgestookte verwarmers zorgen voor extra uitstoot van broeikasgassen.
De oproep uit Den Haag volgt op een plan van de gemeente Amsterdam om opnieuw onderzoek te doen naar een stedelijk verbod op terrasverwarmers. De hoofdstad probeerde al eens eerder één specifieke horecagelegenheid te beletten om terraskachels te gebruiken, maar daar stak de Raad van State een stokje voor.
Veel ondernemers gebruiken de terrasverwarmer juist om in moeilijke economische tijden meer klanten te trekken. Hoe kijk jij naar dit onderwerp?

Praat mee

Geef je mening over ons Lopend Vuur. Dat kan via de facebookpagina van Radio Noord.

Verbod op lachgas

'Een verbod op lachgas is betutteling' was dinsdag ons Lopend Vuur. Van de 7254 stemmers was 92 procent het daarmee oneens.