112-nieuws woensdag 16 november: Ongevallen op A7 • Woningbrand Nieuwe Pekela • Politie controleert schoolkluisjes in Leek

Een politieagent controleert schoolkuisjes in Leek op vuurwerk
Een politieagent controleert schoolkuisjes in Leek op vuurwerk © Politie Westerkwartier/Instagram
In dit liveblog houden we je deze woensdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Groningen. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
In dit blog lees je de nieuwste update bovenaan.

21.15: Bestuurder botst op vangrail en komt verderop tot stilstand

Op de A7 tussen Scheemda en Winschoten is woensdagavond een ongeluk gebeurd met een automobilist. De bestuurder raakte door een nog onbekende oorzaak de controle over het stuur van de auto kwijt en botste vervolgens op een vangrail. Het ongeval gebeurde net voor de afrit Heiligerlee. De bestuurder reed na de botsing door en kwam kilometers verderop tot stilstand. Bij het ongeval raakte niemand gewond.
De auto in kwestie van het ongeval op de A7
De auto in kwestie van het ongeval op de A7 © Noordernieuws

19.40: Bewoners ademen rook in bij woningbrand

In Nieuwe Pekela is woensdagavond door een nog onbekende oorzaak brand ontstaan in de aanbouw van een woning aan de Zuidwendingerweg. Zowel de brandweerkorpsen van Nieuwe Pekela als Oude Pekela rukten uit om het vuur te bestrijden, waarbij veel rook vrij kwam. De brandweer schaalde al vrij snel op naar 'middelbrand', volgens een woordvoerder van de brandweer vooral om te voorkomen dat de brand zich zou uitbreiden naar de woning zelf. Hoewel die opzet lukte, kon de brandweer niet voorkomen dat twee bewoners rook inademden. Ambulancepersoneel ontfermde zich over hen.
Brandweerlieden kijken toe nadat het vuur is geblust van de woningbrand in Nieuwe Pekela
Brandweerlieden kijken toe nadat het vuur is geblust van de woningbrand in Nieuwe Pekela © 112 Groningen

15.40: Politie controleert kluisjes in school Leek na vuurwerkoverlast

De politie heeft in scholengemeenschap De Borgen in Leek een kluisjescontrole gedaan. De reden is dat de afgelopen tijd veel klachten binnenkwamen over vuurwerkoverlast in de omgeving van de school. Agenten zijn bij de Lindenborg, Oldeborg en Nijeborg geweest om kluisjes te controleren. Ze hebben geen vuurwerk gevonden. De politie zegt dit soort controles vaker te gaan doen om zo (een deel van) de overlast te laten stoppen.

09.20: Aanrijding op A7 bij Zuidbroek

Op de A7 ter hoogte van Zuidbroek in de richting van Groningen is woensdagochtend een ongeluk gebeurd. Volgens een politiewoordvoerder vond een aanrijding plaats tussen een bestelbus en een vrachtauto. Een 112-fotograaf ziet ook twee andere auto's met schade. Een van die auto's is geraakt door de vrachtwagen. De politiewoordvoerder meldt dat niemand ernstig gewond is geraakt en dat het vooral gaat om materiële schade. De snelweg was enige tijd afgesloten.
Het ongeluk gebeurde ter hoogte van Zuidbroek
Het ongeluk gebeurde ter hoogte van Zuidbroek © Noordernieuws