Schade en overlast na brand Hoogezand: 'Het was schrikken'

De brand ontstond in een loods
De brand ontstond in een loods © Venema Media
Veel schade na de brand dinsdagavond aan de Meint Veningastraat in Hoogezand. Een loods brandde af en omliggende bedrijfspanden en woningen liepen water- en rookschade op. Het garagebedrijf van Brian Pruis kan voorlopig niet open.
Een dag na de brand vertelt Pruis dat de schrik er dinsdagavond goed inzat.
'De brand schaalde snel op. De vlammen schoten door de panden en dan begin je wel te bibberen. Mijn ouders wonen erboven, dat was schrikken. Je mag niet meer naar binnen en begint adequaat te handelen. Gelukkig is het allemaal goed gekomen. Ik ben blij dat het hierbij gebleven is. Het belangrijkste is dat het woonhuis van mijn ouders nog staat en dat ze gerustgesteld zijn.'

Schade

Het garagebedrijf van Pruis moet op last van de brandweer voorlopig dicht blijven. 'De garage is hermetisch afgesloten. Het wordt ongetwijfeld via de verzekering opgelost', doelt Pruis op de schade die ontstond na de brand.

Winkel dicht

Ook de naastgelegen cadeauwinkel blijft deze week dicht. Eigenaar Franciska Stal werd door een kennis van de brandweer geattendeerd op de brand.
De brandweer bezig met bluswerkzaamheden
De brandweer bezig met bluswerkzaamheden © Martijn Klungel/RTV Noord
'Toen zijn we direct deze kant op gegaan. We dachten: daar gaat de winkel, maar dat bleek gelukkig niet het geval. De winkel is dicht vanwege de stank, al valt het mee. Achter ligt de boel in puin, dus we blijven deze week dicht. Volgende week gaan we weer open', besluit Stal.