Man maakt twee vrouwen (78 en 80) uit Delfzijl 'veel geld' afhandig bij pinpasfraude

Archiefbeeld van een pinpas
Archiefbeeld van een pinpas © Pexels
Twee vrouwen van 79 en 80 jaar uit Delfzijl zijn slachtoffer geworden van pinpasfraude. Beide slachtoffers zijn volgens de politie veel geld kwijtgeraakt.
De politie is op zoek naar de oplichter en heeft beelden van de verdachte naar buiten gebracht.

Bankmedewerker

De man benaderde op 22 augustus de 80-jarige vrouw en deed zich voor als medewerker van de helpdesk van een bank. Hij vertelde het slachtoffer dat er fraude was gepleegd op twee verschillende rekeningen. Het slachtoffer heeft hierna van beide rekeningen de passen en pincodes afgegeven. Vervolgens is in Ten Boer en bij een tankstation in Groningen een 'flink bedrag' gepind, zo zegt de politie. Zij heeft duidelijke beelden van de transactie in Groningen.
Op 24 augustus ging de man naar het huis van de 79-jarige vrouw. Ook daar stelt hij zich voor als medewerker van een bank. Deze vrouw geeft alleen haar pinpas mee, maar toch lukt het verdachte om ook hier mee te pinnen in Appingedam en in Groningen. Ook van deze transacties zijn beelden.
De politie zoekt mensen die de verdachte (her)kennen. Tips kun je doorgeven via de Opsporingstiplijn: 0800-6070. Liever anoniem? Bel dan 0800-7000.
De politie heeft op 17 november bruikbare tips ontvangen over de identiteit van de verdachte. Daarom hebben wij de beelden van de verdachte verwijderd.