Vopak bouwt olieterminal in Eemshaven

EEMHAVEN - Opslagbedrijf Vopak gaat samen met investeringsfonds NIBC European Infrastructure Fund een olieterminal bouwen in de Eemshaven.
De twee bedrijven hebben niet bekend gemaakt hoeveel geld ze investeren in de terminal. Groningen Seaports investeert twintig miljoen euro in de uitbreiding van de infrastructuur.

In eerste instantie gaat het om elf opslagtanks met elk een opslagcapaciteit van zestigduizend kubieke meter. Bovendien wordt er een aparte steiger voor zeeschepen gebouwd. De bedoeling is het aantal tanks in de komende jaren uit te breiden tot maximaal 46 stuks.

De terminal is bedoeld voor de opslag van strategische olievoorraden die in tijden van schaarste - bijvoorbeeld door internationale politieke spanningen - kunnen worden aangesproken.

Groningen Seaports is in zijn nopjes met de terminal. Volgens het havenbedrijf is de komst van Vopak van groot belang voor de verdere ontwikkeling van het gebied. Met de voorbereidende werkzaamheden is inmiddels een begin gemaakt. De tanks zullen via pijpleidingen met de nieuwe steiger worden verbonden. De bedoeling is dat de terminal eind 2012 in gebruik wordt genomen.
Deel dit artikel:

Recent nieuws