112-nieuws donderdag 17 november: Gewonde bij steekincident in Veendam • Man (56) uit Zuidhorn vermist

Het steekincident vond plaats aan het Bocht Oosterdiep in Veendam
Het steekincident vond plaats aan het Bocht Oosterdiep in Veendam © DG-Fotografie
In dit liveblog houden we je deze donderdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Groningen. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
In dit blog lees je de nieuwste update bovenaan.

19.00: Man gewond na steekincident Veendam

Bij een steekincident aan het Bocht Oosterdiep in Veendam is donderdagavond een man gewond geraakt. Dat gebeurde rond 18.30 uur bij een coffeeshop. Volgens een 112-fotograaf kon het slachtoffer zelf vanuit de shop naar de ambulance lopen. Het slachtoffer is vervolgens op straat behandeld en is naar het ziekenhuis gebracht. De verdachte is gevlucht. De politie doet onderzoek naar het geweld.

18.15: Voetganger gewond na botsing met scooter

In Sappemeer is donderdagavond een voetganger gewond geraakt nadat hij in botsing kwam met een scooter van een pizzabezorger. Volgens een 112-fotograaf werd het slachtoffer op een oversteekplaats aan de Noorderstraat aangereden. Hij is naar het ziekenhuis gebracht. De bestuurder van de scooter heeft lichte verwondingen.
De scooter kwam in botsing met een voetganger
De scooter kwam in botsing met een voetganger © Venema Media

18.00: Anne Frederik Stol (56) uit Zuidhorn vermist

De 56-jarige Stol is sinds 06.00 uur vermist uit Zuidhorn, waar hij ook voor het laatst gezien is. De Zuidhorner vertrok toen in onbekende richting. Hij is een grote, forse man, die te herkennen is aan zijn baard. Hij heeft elektrische, zwarte gazelle Orange, met een bruine zadel en handvatten en lichtgrijze fietstassen met donkere kleppen. Hij verplaatst zich mogelijk op een elektrische damesfiets met grote, grijze fietstassen. Wie weet waar Stol is, wordt verzocht contact op te nemen met de politie.

14.15: Automobilist botst op zwerfkei bij Tolbert

Een automobilist is donderdagmiddag op een zwerfkei gebotst op de Oldebertweg in Tolbert.
Volgens een fotograaf van Persbureau Meter is de bestuurder van de auto niet gewond geraakt. De auto is door de botsing wel zwaar beschadigd geraakt.
Automobilist botst op zwerfkei bij Tolbert
Automobilist botst op zwerfkei bij Tolbert © Romke Notenbomer/Persbureau Meter

10.25: Bruikbare tips in zoektocht naar pinpasfraudeur

De politie heeft bruikbare tips gekregen in de zoektocht naar een man die op 22 en 24 augustus met gestolen pinpassen geld opnam en betalingen verrichte. Dit deed de man in Appingedam en Groningen.

05.35: Brand in tuinhuis Oude Pekela

Aan de Feiko Clockstraat in Oude Pekela heeft een brand gewoed in een tuinhuis. De brand dreigde over te slaan op de naastgelegen woning, maar dat heeft de brandweer kunnen voorkomen. De brand is onder controle.