ReShare Store Groningen zamelt schoenen in voor mensen in nood

ReShare Store
ReShare Store © Leger des Heils
De winkel van het Leger des Heils zamelt de schoenen in om mensen in nood de winter door te helpen. De ingezamelde schoenen worden, in samenwerking met lokale instanties, rond de kerst weggegeven.
'De wintermaanden gaan voor veel mensen gepaard met gezelligheid, warmte en liefde, maar dat geldt niet voor iedereen', schrijft het Leger des Heils. 'Voor sommige mensen betekent het (meer) kou en eenzaamheid. Bijvoorbeeld mensen die geen dak boven hun hoofd hebben, degenen die moeten kiezen tussen boodschappen of de energierekening, en mensen die gevlucht zijn.' Het Leger des Heils wil deze mensen met de 'schoenenactie' ondersteunen. Er wordt samengewerkt met lokale instanties, zodat de schoenen bij de juiste mensen terecht komen.

Warme schoenen

Het personeel van de ReShare Store is nog hard op zoek naar schoenen. 'Er is vooral behoefte aan stevige, warme schoenen. Extra donaties zoals mutsen, handschoenen, shawls en sokken zijn ook hard nodig.' Mensen kunnen tot 19 december schoenen inleveren bij de winkel aan de Oosterstraat in Groningen.

Warme huiskamers

Voor wie het deze winter koud heeft, is door het Leger des Heils nog een ander initiatief bedacht. In heel Nederland zijn meer dan honderd buurthuiskamers geopend. Iedereen die binnen de warmte op wil zoeken, is daar welkom.

ReShare Store

De ReShare Store is een initiatief van het Leger des Heils. In de winkel kan je tweedehands- en vintage kleding kopen. De organisatie wil met de winkels 'iets goeds doen voor de medemens en het milieu'.