Europees spektakel bij Lycurgus: 'Nu bussen vol fans naar Lüneburg'

Het publiek rent het veld op na de sensationele zege van Lycurgus
Het publiek rent het veld op na de sensationele zege van Lycurgus © RTV Noord/Karel-Jan Buurke
Het werd een avond om niet snel te vergeten. Samen Lycurgus plaatste zich in eigen huis na een 'golden set' voor de volgende ronde in Europa, ten koste van het Sloveense Calcit Kamnik. In de volgende ronde wacht het Duitse SVG Lüneburg met de voormalige publiekslieveling van Lycurgus, Auke van de Kamp.
Van de 26 Europese ontmoetingen speelde Lycurgus slechts twee keer eerder een 'golden set'. In oktober 2008, tijdens het eerste Europese tweeluik ooit van Lycurgus, wonnen de Groningers in Slowakije deze beslissende set, ten koste van Chemes Humenné. In december 2017 verloor de ploeg van coach Arjan Taaij in MartiniPlaza een 'golden set' van het Duitse SWD Powervolleys Düren.

Dolle vreugde

De vreugde was woensdagvond dan ook groot na deze bijzondere ontknoping in het Alfa-college Sportcentrum.
Lycurgus laat zaal ontploffen na Europees spektakel

'Het is gaan spoken'

'Natuurlijk is de ontlading groot. Iedereen voelt de opwinding en de blijdschap in de hal. Vooral doordat we in de uitwedstrijd kansloos waren en nu een hele mooie wedstrijd speelden', jubelt de coach van Lycurgus, Arjan Taaij. Niels de Vries voegt toe: 'Het is echt gaan spoken vandaag. We hebben gewoon heel goed gespeeld en ik denk niet dat zij dat aan zagen komen', aldus de middenman.
De Vries: 'De sfeer in de hal hielp enorm'

ALO-studenten maken sfeer

De Vries vervolgt. 'Ik denk dat de sfeer in de hal heel erg hielp. De studenten zaten te juichen en ze waren nog net niet met bier aan het gooien, maar het was echt een leuke sfeer om in te spelen.'
Taaij, die naast zijn werk als coach van Lycurgus ook lesgeeft op de Academie voor Lichamelijke Opvoeding (ALO), zag dat veel van zijn studenten flink lawaai maakten tijdens de wedstrijd. 'Soms bemoei ik me nog wel eens met wat andere dingen bij de club. Er waren een heleboel studenten van de ALO en deze mensen moeten we eigenlijk altijd bij de wedstrijd hebben.'
Taaij: 'Ik hoop dat er bussen vol fans naar Lüneburg gaan'

'Een hele lelijke passer-loper bij Lüneburg'

Lycurgus treft in de volgende ronde SVG Lüneburg. Bij de Duitse club speelt Auke van de Kamp, voormalig publiekslieveling van de Groningse volleybalclub.
'Dat is een fantastische ploeg met een hele lelijke passer-loper', lacht Taaij, doelend op Van de Kamp. 'Het is voor volleyballiefhebbers een hele mooie kans om ook over de grens een keer een wedstrijd van ons te komen kijken. Het is mooi dichtbij en ze hebben ook echt een fantastische hal, dus ik hoop dat we niet alleen met de spelersbus gaan, maar dat er ook wat bussen vol fans die kant op gaan', besluit Taaij.