Sinterklaas bijna weer in Stad: 'We helpen de Sint een handje mee'

De intocht van Sinterklaas in de stad Groningen
De intocht van Sinterklaas in de stad Groningen © ANP/Remko de Waal
Nog twee nachtjes slapen en dan is het zo ver: de intocht van Sinterklaas in de stad Groningen. Dat betekent muziek, pepernoten en natuurlijk cadeautjes. Maar wat vragen Groningers op straat eigenlijk aan de Sint?
'Ik wil een tuinman!’, zegt een vrouw lachend. ‘Uhm, sportkleding?’, zegt een man nog wat twijfelend. ‘Ik wil wel een Dyson Airwrap, maar ik denk niet dat ik die krijg’, zegt een meisje lachend tegen haar vriendin. Veel verschillende soorten cadeautjes dus op de Groningse verlanglijstjes.

Drukte in de boekhandel

Ook een goed boek komt regelmatig voor op het verlanglijstje, dit merkt ook De Groningse Kinderboekhandel aan de Stoeldraaierstraat. ‘Het is zo druk en daarom helpen we de Sint een handje mee’, vertelt Daniël Albering, eigenaar van kinderboekhandel.
‘Deze week is het derde deel van De Gorgels van Jochem Myjer uitgekomen. Dit boek is heel goed gelukt en van dit boek hebben we nu al tientallen reserveringen', zegt Albering.
Bekijk hier de cadeauwensen van Stadjers:
Dit vragen Stadjers voor Sinterklaas

Mee in de zak

Wie cadeautjes wil krijgen moet zich natuurlijk wel goed hebben gedragen. Dat is nog maar de vraag, een aantal Groningers moet misschien toch mee in de zak naar Spanje: 'Ik denk dat het wel goedkomt', laat een vrouw weten terwijl haar vriendin daar niet zo zeker van is: ‘Jij gaat sowieso mee!’ Een man is ook nog niet helemaal overtuigd: ‘Ik hoop dat ik niet naar Spanje hoef in de zak, maar ik ben niet degene die dat mag beoordelen natuurlijk!’