Donar hervat competitie met ruime nederlaag in Leiden

Donar-coach Andrej Stimac op archiefbeeld
Donar-coach Andrej Stimac op archiefbeeld © JK Beeld
De basketballer van Donar hebben het eerste duel na de interlandbreak uit bij ZZ Leiden met zestien punten verschil verloren (84-68). Het is de derde nederlaag in de competitie van de Groningse basketbalcub. De Zweed Viktor Gaddefors maakte zijn debuut voor de ploeg van coach Andrej Stimac.
De thuisploeg nam al snel een voorsprong van zeven punten (9-2) en datzelfde verschil stond ook na tien minuten op het scorebord: 22-15. In het tweede bedrijf bleven beide ploegen in evenwicht. Het stond 43-36 bij rust. Forward Viktor Gaddefors (30), die vorige week Donar kwam versterken na het vertrek van Artjoms Butjankovs, maakte in het eerste kwart zijn debuut.

Groningse inbreng bij ZZ Leiden

In het derde kwart liepen de Leidenaren uit naar een voorsprong van zestien punten: 65-49. Het laatste kwart bleef vervolgens in evenwicht. De Amerikaan Deion Hammond was de grootste plaaggeest voor Donar met achttien punten. Maarten Bouwknecht, Groninger in Leidse dienst, was goed voor elf punten en acht assists. Ook Groninger Jan Stalman is in dienst bij ZZ Leiden, als assistent-coach. Zijn contract werd vorig seizoen niet verlengd bij Donar.

Topscorers bij Donar

Clay Mounce was goed voor een double-double aan de kant van Donar. Hij noteerde dertien punten en pakte tien rebounds. Leon Williams maakte eveneens dertien punten. Gaddefors speelde ruim vijftien minuten en was daarin goed voor vier punten. Hij raakte één van zijn negen veldpogingen en maakte twee vrije worpen.

Programma Donar

Donar speelt de komende vier wedstrijden nog buitenshuis, tegen achtereenvolgens Heroes Den Bosch (zondag 16.00 uur), New Basket Brindisi (Italië), Yoast United en BC Budivelnyk (Oekraïne). Op dinsdag 6 december speelt Donar weer in eigen huis. Dan is ZZ Leiden te gast in MartiniPlaza.