Lopend Vuur: Plassen doe je niet onder de douche

Een douchende vrouw
Een douchende vrouw © Rob Engelaar/ANP
Menigeen zal het wel eens een keertje gedaan hebben, plassen onder de douche. Je plas spoelt immers makkelijk mee weg met het douchewater. Maar toch blijkt het niet zo verstandig te zijn.
Deskundigen zeggen dat het helemaal niet zo gezond is. Dat heeft ermee te maken dat door veelvuldig te plassen onder de douche je brein er aan gaat wennen. Door die associatie kan onterechte aandrang ontstaan als je water hoort stromen.
Op nu.nl zegt een bekkenfysiotherapeut dat dat ervoor kan zorgen je je bekkenbodemspier steeds opnieuw aanspant terwijl dat vals alarm is. En door het vaak onnodig aanspannen, wordt de spier moe en kan die spier uiteindelijk niet meer goed reageren op de momenten dat het wel echt moet. Met incontinentieklachten tot gevolg.
Voor vrouwen komt daar nog bij dat hun lichaam niet gebouwd is om staand te urineren. Daardoor legen zij de blaas minder goed. Dit heeft op lange termijn ook invloed op de blaas en kan leiden tot incontinentie.
Ons Lopend Vuur:

Praat mee

Geef je mening over ons Lopend Vuur. Dat kan via de Facebookpagina van Radio Noord.

Sportclubs

'Sportclubs moeten in deze tijd extra ondersteund worden door de overheid' was donderdag ons Lopend Vuur. Van de 2.117 stemmers was 68 procent van de stemmers het daarmee eens, 32 procent oneens.