112-nieuws vrijdag 18 november: Automobilist ramt gevel van makelaar in Stad • Snorfietser en fietser gewond na aanrijding

De auto ramde de gevel van een makelaarskantoor
De auto ramde de gevel van een makelaarskantoor © Venema Media
In dit liveblog houden we je deze vrijdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Groningen. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
In dit blog lees je de nieuwste update bovenaan.

18.05: Automobilist ramt gevel van makelaar in stad Groningen

Op de kruising van de Paterwoldseweg en de Parkweg in Stad is een automobilist tegen de gevel van een makelaardij gebotst. Bij het ongeval raakte niemand gewond. Het gaat vermoedelijk om een eenzijdig verkeersongeval.
De hulpdiensten waren snel ter plaatse en ontfermden zich over de automobilist. Een bergingsbedrijf sleept het voertuig af. Ook het pand van de makelaardij had schade: het raam is gesneuveld en het kozijn raakte ontzet.
De politie doet onderzoek naar de toedracht van het ongeval.

15.00: Politie vindt 300 kilo illegaal vuurwerk bij woning in Zevenhuizen

De politie heeft donderdagavond bijna driehonderd kilo vuurwerk gevonden boven een garage bij een woning in Zevenhuizen.

13.15 Snorfietser en fietser gewond na botsing

Een snorfietser en een fietser zijn op elkaar gereden op de kruising van de Aweg en Herman Colleniusstraat in Stad. De fietser verleende geen voorrang aan de snorfietser. Beiden kwamen ten val en moesten ter plekke door ambulancepersoneel worden geholpen aan hun verwondingen.
Hulpdiensten op de kruising van de Aweg met de Herman Colleniusstraat in Groningen
Hulpdiensten op de kruising van de Aweg met de Herman Colleniusstraat in Groningen © Venema Media

12.40: Botsing leidt tot veel blikschade

Op het kruispunt van de Winschoterweg met de Hooghoudtstraat in Groningen zijn twee auto's op elkaar gebotst. Vermoedelijk heeft een van de automobilisten geen voorrang verleend. Beide auto's liepen forse schade op bij de aanrijding.
Twee inzittenden zijn door ambulancepersoneel gecontroleerd op verwondingen. Volgens een politiewoordvoerder lijkt het erop dat bij het ongeluk niemand gewond is geraakt. Vanwege de aanrijding is de Hooghoudstraat afgezet; er ligt olie op het wegdek.
Afgelopen dinsdag ging het ook al mis op het kruispunt voor het Bastion Hotel.
De inzittenden van beide auto's kwamen met de schrik vrij bij de aanrijding op de Winschoterweg in Groningen
De inzittenden van beide auto's kwamen met de schrik vrij bij de aanrijding op de Winschoterweg in Groningen © Martin Nuver/112 Groningen

9.00: Slachtoffer steekincident is 35-jarige Veendammer

Bij het steekincident dat donderdag plaatsvond voor de deur van een coffeeshop in Veendam is een 35-jarige Veendammer gewond geraakt, heeft de politie vanmorgen bekendgemaakt. De politie weet wie de verdachte is en verwacht deze op korte termijn aan te houden. Getuigen worden verzocht zich te melden.
Het steekincident vond plaats aan het Bocht Oosterdiep in Veendam
Het steekincident vond plaats aan het Bocht Oosterdiep in Veendam © DG-Fotografie

8.30: Botsing in Beerta, auto belandt in de sloot

Op de kruising van de Ombocht met de Nieuweweg in Beerta zijn twee auto's op elkaar gebotst. Daarbij is een van de wagens in de sloot beland. De bestuurder van deze auto kon zelf uit de auto komen. Het is niet bekend of er gewonden zijn gevallen. Volgens een politiewoordvoerder is er wel een ambulance opgeroepen om de inzittenden van de voertuigen te controleren.
Bij het ongeluk in Beerta belandde een van de auto's in de sloot
Bij het ongeluk in Beerta belandde een van de auto's in de sloot © Marije Timmer/112 Groningen